Otteluennakko: HJK-FC Lahti 19.4.

Klubi pelaa sunnuntaina kauden ensimmäisen kotipelinsä, kun Sonera Stadiumin uudella nurmella vastaan asettuu viime kauden pronssimitalijoukkue FC Lahti. Kuuden vieraissa pelatun ottelun jälkeen paluu kotikentälle maistuu kaikille Klubin pelaajille.

-Kyllä tässä tuli jo ikävä kotikenttää ja meidän loistavia faneja, jotka ovat kyllä käyneet ansiokkaasti kannustamassa meitä myös vieraspeleissä. Kotikentällä saadaan aina ylimääräistä energiaa kentälle, kun yleisö kannustaa. Toivottavasti saadaan paljon yleisöä paikalle ja hyvä tunnelma ensimmäiseen kotipeliimme, toivoo HJK:n päävalmentaja Mika “Bana” Lehkosuo.

Veikkausliigan ensimmäisellä kierroksella kotitasapeliin sarjanousija KTP:n kanssa jäänyt lahtelaisporukka on vääntänyt viime vuosina Klubia vastaan todella tiukkoja otteluita. Viime vuoden Veikkausliigapeleistä pisteet jakautuivat tasan molemmille, kun molemmat voittivat kerran ja pelasivat yhden 0-0 tasapelin. Klubi on jo tänä vuonna ehtinyt kukistaa sunnuntaisen vastuksena kertaalleen, kun Liigacupin puolivälierässä lahtelaiset kaatuivat Talin hallissa 2-0 lukemin.

-Liigacupin peliin verrattuna on Lahden joukkueessa paljon eri pelaajia. Heiltä puuttui tuosta pelistä kaikki brasilialaiset ja myös monta hyökkäyspään pelaajaa. Lahden pelityyli ja pelisunnitelmat ovat meille tuttuja ja peliin valmistautuminen on taktisessa mielessä yksinkertaista. Lahti puolustaa tiiviisti koko joukkueella ja lähtee nopeasti vastahyökkäyksiin. Lahden kanssa on ollut tasaisia pelejä ja sellaista odotan myös tämän kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Veikkausliigassa, “Bana” miettii.

Sunnuntainen kamppailu on Sonera Stadiumin keskiviikkona valmistuneen uuden nurmen ensimmäinen virallinen ottelu, joten suurta kotikenttäetua Klubilla ei tässä mielessä ole, kun uudella alustalla vedetyt treenit ovat laskettavissa yhden käden sormilla.

-Nurmi on vielä melko liukas. Käännöksissä ja suunnanmuutoksissa on löydettävä tilanteeseen sopiva askeltiheys ja tasapaino. Pallo ikään kuin kelluu ja ajelehtii kentän pinnalla ja sen liikerataa on välillä vaikea ennakoida. Pehmeän tuntuinen nurmi on ja ensi tuntuma kentästä on tosi hyvä, “Bana” fiilistelee.

HJK:lla on edessään varsinainen superviikko, kun viikon sisällä pelataan kolme kiihkeää kamppailua. Sunnuntain Lahti-ottelun jälkeen katseet suunnataan torstain Stadin derbyyn IFK:ta vastaan ja seuraavana sunnuntaina matkustetaan Valkeakoskelle Suomen cupin puolivälierään FC Hakaa vastaan. Ottelutahti on heti alkukaudesta erittäin tiukka, sillä Klubi kohtasi viime sunnuntain Liiga-avauksen jälkeen vielä PK-35 Vantaan keskiviikkona.

-Tahti on tiukka, mutta meillä on paljon hyviä pelaajia. Vantaan peliin verrattuna saadaan muutama pelaaja takaisin kokoonpanoon. Hyvällä ryhmällä pääsemme tähänkin otteluun lähtemään, Lehkosuo toteaa.

Paluun Klubin kokoonpanoon kotiavauksessa tekevät ainakin Daniel Örlund, Rasmus Schüller, Guy Moussi ja loukkaantumisista toipuneet Roni Peiponen ja Demba Savage.

HJK-FC Lahti sunnuntaina 19.4. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Liput otteluun voit ostaa täältä. Mikäli et jostain syystä pääse paikalle, voit katsoa ottelun suorana lähetyksenä HJK TV:stä.