Otteluennakko: Suomen Cupissa kamppaillaan finaalipaikasta revanssihengessä

Reilut kaksi viikkoa sitten pelattu kauden ensimmäinen Metroderby sujui Klubin hallinnassa, mutta espoolaiset avasivat kamppailun maalihanat Masar Ömerin onnistuttua maalinteossa. Klubin painostus tuotti toisella puoliajalla tulosta, kun Mosa laukoi ottelun tasoihin. Tasapeli olisi riittänyt HJK:lle lohkovoittoon, mutta Javi Hervas varmisti lisäajalla pilkusta espoolaisille kolme pistettä ja lohkon piikkipaikan.

Klubin tie vei siis puolivälieräkarsintaan, jossa joukkue kaatoi VPS:n vakuuttavasti lukemin 4-1. Isäntien maaleista vastasivat toisella puoliajalla osuneet Daniel O’Shaughnessy, Mosa, João Klauss sekä Evans Mensah. Tämän jälkeen HJK jatkoi kauteen valmistautumista kohtaamalla virolaisen FCI Levadian, mutta tasainen vääntö päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin.

Helsinkiläisten paikka Cupin välierissä irtosi torstaina, kun sinivalkoiset kaatoivat KuPS:n 2-0. Kotijoukkueen avainpelaajiin lukeutuivat mainosti torjunut Maksim Rudakov sekä avauspuoliajalla osuneet Riku Riski ja Klauss.

HJK:n kokoonpano on elänyt sitten kauden ensimmäisen Metroderbyn, kun joukkueen hyökkäyskalustoa on vahvistunut jo edellä mainitulla João Klaussilla sekä egyptiläisellä Amr Gamalilla. Klauss on ehtinyt pelata helsinkiläisten riveissä jo kolmessa ottelussa yhteensä lähes 200 minuuttia. Isokokoinen brasilialainen on aloittanut väkevästi, sillä hän onnistui maalinteossa molemmissa pelaamassaan Cupin ottelussa. Terävän viimeistelyn lisäksi Klauss raivaa hyökkäyspäässä erinomaisesti tilaa muille pelaajille. Gamal liittyi joukkueeseen reilu viikko sitten ja pelannut kahdessa ottelussa hieman vajaat 40 minuuttia tultuaan molemmilla kerroilla vaihdosta sisään.

Kahden täysosuman myötä Klauss on noussut jo Klubin neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi kuluvan vuoden Suomen Cupissa. Helsinkiläisten tehokkain on ollut Mosa, joka on onnistunut viisi kertaa seitsemässä pelissä. Akseli Pelvakselle maaleja on kertynyt neljä, ja kolmantena on Gnistanin verkkoon hattutempun iskenyt Eetu Vertainen.

Honka on väkevä joukkue

Honka on esiintynyt Suomen Cupissa jälleen väkevästi. Espoolaiset etenivät viime kaudellakin välieriin, mutta SJK nappasi finaalipaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Loppuottelu päättyi kuitenkin Klubin juhliin Pelvaksen ratkaisevan osuman myötä.

Espoolaiset pääsivät kuittaamaan viime kauden tappion, kun Honka kaatoi SJK:n puolivälierässä torstaina. Vesa Vasaran karkasivat avauspuoliajalla johtoon Jonas Leväsen ja Youness Rahimin osumilla, mutta Mehmet Hetemaj toi SJK:n maalin päähän toisella puoliajalla. Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, vaan Honka pääsi kotimatkalle tuliaisinaan paikka välierissä.

Honka valmistautui puolivälierään kohtaamalla Ykköseen valmistautuvan FF Jaron. Espoolaisten vahvasta hallinnasta huolimatta kamppailu päättyi Jaron voittoon lukemin 1-0. Kyseessä oli Hongan harjoituskauden toinen tappio. Edellinen tuli tammikuun lopussa FC Lahtea vastaan, kun espoolaiset taipuivat maalein 1-4.

Kokonaisuudessaan sarjanousijan alkuvuosi on ollut vahva. Joukkue on voittanut kaikki kuusi Suomen Cupin otteluaan maalieron ollessa 17-4. Kuten mainittua, niin espoolaiset onnistuivat kaatamaan tiukassa paikassa sekä HJK:n että SJK:n, mikä on osoitus joukkueen vaarallisuudesta.

Klubi saa olla maanantaina jälleen erityisen tarkkana Masar Ömerin kanssa, joka onnistui maalinteossa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Kookas hyökkääjä on iskenyt kuudessa Cupin ottelussaan peräti viisi maalia. Saman verran osumia on kasassa Youness Rahimilla, jonka espoolaiset hankkivat riveihinsä Ilveksestä. Klubi 04:ssäkin urallaan pelanneella Rahimilla on tosin takana vain neljä Cup-ottelua, joten tahti on ollut todella kova. Muista espoolaisten hankinnoista varsinkin niin ikään Klubia vastaan osunut Javi Hervas sekä puolustajana viihtyvä Jonas Levänen ovat aloittaneet erityisen väkevästi uudessa seurassaan.

Espoolaiset kärkkyvät jälleen kuumeisesti europaikkaa, mikä olisi palkintona Cupin voitosta. Honka on pelannut edellisen kerran euro-otteluita kesällä 2013. HJK ja Honka kamppailevat toisesta finaalipaikasta, kun vastustajaksi tulee voittaja otteluparista Ekenäs IF-FC Inter.

HJK:n tilanne

Klubi on treenannut intensiivisesti koko pääsiäisen. Tähän otteluun ei ole vaikea motivoitua: nyt haetaan revanssia. KuPS-ottelun mainio vire ja hyvä asenne varsinkin puolustuspelaamisessa on tarkoitus säilyttää.

HJK:n terveystilanne on hyvällä mallilla. Enoch Banza on toipumassa, mutta ei vielä ole kokoonpanossa. Myös Rafinhan pelaaminen on hieman epävarmaa.

 

HJK vs HONKA
Ma 2.4. klo 18.30
Telia 5G Areena
Liput: Tiketti »