Otteluraportti: Maaliton tasapeli – kiri ei riittänyt

Veikkausliigan kuntopuntarin kärkiparin, sarjaa johtavan HJK:n ja kolmosen FC Lahden, kohtaaminen oli etukäteisarvailuissa tiukka. Molemmilla oli takanaan pitkä tappioton putki. HJK on hävinnyt vain yhden pelin toukokuussa Vaasassa. Lahtelaisten tappioton putki oli 12 ottelun mittainen.

HJK lähti lahtelaisia vastaan avauskokoonpanolla, jossa oli paljon nuorta energiaa. Maalissa aloitti 20-vuotias Markus Uusitalo, topparina luuti 19-vuotias Aapo Halme ja laiturina ensi kertaa Veikkausliigan avaukseen valittu 17-vuotias Enoch Banza. Kaikki ovat raivanneet tiensä edustusjoukkueeseen HJK:n tähtitehtaan, Klubi 04:n kautta. Lisäksi 11 joukossa oli tällä kaudella läpi lyönyt 19-vuotias Evans Mensah.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäiset 45 minuuttia olivat kahden hyvin puolustavan joukkueen taistoa. FC Lahti prässäsi ylhäältä, eikä HJK päässyt vaarallisiin paikkoihin. Lahti puolestaan onnistui saamaan pallon kertaalleen Uusitalon selän taakse, mutta tilanne oli paitsio. Toinen vieraiden paha tilanne syntyi, kun Rafinha syötti huolimattomasti alaspäin eikä huomannut lahtelaispelaajan kärkkyvän maalipaikkaa. Uusitalon hyvä vastaantulo pelasti tilanteen. Tunteet alkoivat kuumeta jo ottelun alusta ja HJK sai peräti neljä keltaista korttia. Varoituksen ensi jaksolla saivat Rafinha, Halme ja Mosa sekä lopun välienselvittelyssä vielä Annan ja lahtelaispelaaja.

Toinen puoliaika

Toiselle puoliajalle Klubi tuli terävästi. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen lahtelaismaalille saatiin kelpohässäkkä. Vetopaikkaa haettiin useamman pelaajan voimin, mutta lopulta veto meni yli. Kun pelikellossa oli 50 minuuttia Akseli Pelvas pääsi läpi ja kaadettiin rangaistusalueella, mutta erotuomari Järvinen ei katsonut tilannetta pilkun arvoiseksi. Jo muutaman minuutin päästä pallo saatiin Lahden maaliin, mutta nähtävästi Valencicin katsottiin häirinneen maalivahtia ja maalia ei hyväksytty.

61. minuutilla Enoch Banza pelasi itsensä irti laidasta ja sai maalille hyvän syötön. Lopulta Annan pääsi vetämään maanuoliaisen, mutta maalia ei saatu tästäkään.

Ensimmäinen vaihto nähtiin jo kun varttia toista jaksoa oli pelattu. Hannu Patronen teki tilaa Ville Jalastolle. 68. minuutilla Filip Valencic tuli vaihtoon ja kentälle asteli Vincent Onovo. 75. minuutin kohdalla tehtiin kolmas vaihto kun Enoch Banza tuli pois ja Bougouhi pääsi kentälle.

Klubin hurja paine jatkui pelin loppuun asti, mutta lahtelaisten kova puolustus taisteli kynsin hampain pisteestä. Lopputuloksena kahden hyvän joukkueen kohtaamisesta pisteet päätyivät tasajakoon.

Mika Lehkosuo oli tyytyväinen joukkueensa toisen jakson esitykseen, mutta parannettavaa jäi pelin alkuun.

– Me annoimme tänään ja Kemi-pelissä aivan turhaa tasoitusta vastustajalle ensimmäisellä puoliajalla. Jatkossa meidän pitää oppia pelaamaan alusta asti yhtä hyvin kuin toisella puoliajalla.

HJK:n sarjajohto on edelleen 10 pistettä. Seuraava kotipeli on ensi maanantaina 14.8. HJK-RoPS kello 18.30. Sitä ennen matkustetaan torstaiksi Seinäjoelle, missä vastaan tulee SJK.