Paluu Veikkausliigaan Kokkolassa

Klubilla on edessään Veikkausliigan runkosarjan kolmanneksi viimeinen ottelu, kun vierasottelussa vastaan asettuu KPV.

KPV vs HJK 18.8.2019. Photo: Jussi Eskola.
Tim Väyrynen ja Sebastian Dahlström

HJK:n eurotaival kuluvan kauden osalta tuli päätökseen torstaina, kun kamppailu Riga FC:tä vastaan päättyi lukemiin 2-2. Latvialaiset etenivät jatkoon vierasmaalisäännön turvin yhteismaalein 3-3. Klubin maaleista otteluparissa vastasivat kotona ja vieraissa osunut Tim Väyrynen sekä Petteri Forsell.

Nyt joukkueen katseet suuntautuvatkin täysin Veikkausliigan loppukauden ajan, josta on syytä odottaa poikkeuksellisen mielenkiintoista.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta (FC Interillä ja KuPSilla vain kaksi). Kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta selvittää tiensä yläloppusarjaan, kun taas kuusi viimeisintä ratkovat sijoitukset alaloppusarjassa.

Yläloppusarjaan olisivat tällä hetkellä jatkamassa FC Inter, Ilves, KuPS, FC Honka, HJK sekä SJK. Kolme ensiksi mainittua ovat jo varmistaneet paikkansa, mutta varsinkin kuudennesta sijasta tullaan käymään vielä kova taistelu. SJK on kuudentena 27 pisteen myötä, mutta IFK Mariehamn, HIFK ja FC Lahti hengittävät niskaan kahden pisteen päässä.

HJK:lla on 19 ottelun jälkeen kasassa 30 pistettä. Matkaa piikkipaikalla olevaan Interiin on kuusi pistettä, mutta turkulaiset ovat pelanneet ottelun enemmän. Loppukaudesta onkin tulossa poikkeuksellisen mielenkiintoinen, kun kärkijoukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen yläloppusarjassa.

Klubin edellinen kamppailu Veikkausliigassa viime lauantaina oli joukkueelta kauden paras esitys: FC Lahti kaatui tylysti lukemin 4-0. Varsinkin hyökkäyspelaaminen toimi erittäin hyvin ja HJK teki poikkeuksellisen komeita maaleja, kun Riku Riski onnistui kahdesti ja Petteri Forsell sekä Evans Mensah kertaalleen.

HJK:lla onkin nyt Veikkausliigassa kuusi tappiotonta ottelua putkeen, kun saldona on kolme voittoa sekä tasapeliä maalierolla 11-3. Loppukaudelle sävelet ovat harvinaisen selvät: vain voitot kelpaavat.

Klubi ja KPV ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. HJK piti toukokuun lopulla pisteet Helsingissä lukemin 3-1. Veikkausliigan historian aikana kohtaamisia on ollut yhteensä kolme, kun KPV pelasi pääsarjassa vuonna 1990 ja joukkueet mittelivät paremmuudesta kahdesti. Klubi vei nämäkin kohtaamiset nimiinsä yhteismaalein 7-3.

Petteri Forsell ja päävalmentaja Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Petteri Forsell ja päävalmentaja Toni Koskela

KPV:lla haastava sesonki

Kokkolalaisten paluu pääsarjaan on ollut haastava ja joukkue joutuu kamppailemaan sarjapaikkansa puolesta. Sunnuntain otteluun joukkue lähtee sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta, kun 19 ottelusta on kasassa 13 pistettä. Ainoastaan VPS on kokkolalaisten alapuolella 9 pisteen myötä, kun taas kymmenentenä olevaan RoPSiin matkaa on kuusi pistettä.

KPV:n taival Veikkausliigassa käynnistyi erittäin haasteellisesti: joukkue oli ilman voittoa yhdeksän kamppailun jälkeen ja kasassa oli vain kolme pistettä. Tämän jälkeen päävalmentaja Jarmo Korhonen saikin potkut ja väliaikaisen valmennusvastuun otti apuvalmentajana toiminut Niko Kalliokoski. KPV avasi pian voittotilinsä ja seuraavista seitsemästä pelistä pisteitä kertyi seitsemän.

Heinäkuun lopulla seura tiedotti palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen Jani Uotisen, joka toimi aiemmin SJK:n U23 -joukkueen vastuuvalmentajana sekä seuran Akatemian johtajana. KPV on pelannut Uotisen alaisuudessa nyt kolme ottelua, joiden saldona on voitto KuPSista sekä tappiot FC Lahdelle sekä HIFK:lle.

Viimeisimmässä ottelussaan HIFK:ta vastaan KPV sai maistaa karvasta kalkkia. Joukkue johti kamppailua Helsingissä avauspuoliajan jälkeen kahdella maalilla, mutta HIFK kiri rinnalle ja ohi kolmen pikamaalin myötä toisella puoliajalla.

KPV vs HJK
Su 18.8.2019 klo 17:00
Keskuskenttä, Kokkola

Sekou Camara - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Sekou Camara

Katso matsi suorana lähetyksenä: Ruutu+ »