Perjantaina edessä huippukamppailu!

HJK:n kotipelit jatkuvat jälleen! Perjantaina tarjolla on todellinen herkkupala, kun TPS saapuu vierailemaan Sonera Stadiumille. TPS on monissa veikkauksissa nostettu HJK:n kovimmaksi haastajaksi kamppailussa Veikkausliigan mestaruudesta. Klubi on kuronut turkulaisiin jo viiden pisteen eron sarjataulukossa, mutta TPS on pikkuhiljaa toipunut heikosta alkukaudestaan. Kolmella osumallaan maalipörssin jaettua kärkisijaa pitävä Erfan Zeneli tietää ettei HJK tule pääsemään helpolla.

– Pelit TPS:ää vastaan on aina tiukkoja. Ne voitti viime pelissään Interin, varmaan itseluottamus vähän noussut. Alkukausi ei ehkä mennyt TPS:llä niin hyvin kuin odottivat, meillä taas on mennyt aika suunnitelmien mukaan. Yritetään jatkaa siitä mihin jäätiin Lahdessa ja voittaa. Omat pelitkin on menneet ihan hyvin. Aina voisi tietenkin mennä paremminkin. Niin alussa ollaan ettei mitään kiirettä ole vielä. Joukkueena ollaan välillä pelattu tosi hyvin, mutta koko pelin ajan pitäisi pystyä pelaamaan sillä korkeimmalla tasolla, pohdiskeli laituri.

TPS:llä on ollut vaikeuksia syttyä vierasotteluihinsa. Se on hävinnyt kummatkin reissupelinsä tähän mennessä, eikä tehtävä ole ainakaan aiempaa helpompi perjantaina. Klubi ei ole hävinnyt vielä otteluakaan Veikkausliigassa tällä kaudella, ja Sonera Stadiumilla tappioton putki on kestänyt kohta kolme vuotta. HJK:n tappioton alkukausi on nostanut joukkueen pienelle karkumatkalle sarjakärkeen. Kuudesta ottelusta on kertynyt 14 pistettä. Maanantain retki Lahteen toi jo kauden kolmannen täyden pistepotin vieraskentältä, ja nyt Klubi pääsee kasvattamaan pistesaldoaan kotikentällä kolmen ottelun ajan.

– On se tietenkin kivempaa päästä pelaamaan kotona, kun ei olla siellä vielä päästy kauheasti pelaamaan. Ollaan käyty koko ajan jossain kauempana, nyt pääsee pelaamaan kolme peliä putkeen täällä. Päästään nauttimaan omasta kentästä, myhäili Zeneli tyytyväisenä.

HJK:n ja TPS:n väliset ottelut ovat viime vuosina olleet erittäin värikkäitä kohtaamisia. 2010 joukkueet kohtasivat Sonera Stadiumilla Suomen Cupin finaalissa, jossa TPS vei pidemmän korren Mika Ääritalon ja Riku Riskin osumilla 2-0. Vuotta myöhemmin HJK pyöritteli kotikentällään Teemu Pukin hattutempun säestämänä taululle huikeat 6-0 lukemat. Viime kaudella kummatkin joukkueet onnistuivat voittamaan yhden kohtaamisen, ja kerran päädyttiin pistejakoon. Tasainen ja jännittävä peli on luvassa nytkin.

– Me yritetään laittaa pari maalia ja tehdä kannattajat iloisiksi. Huomenna vaan kova meteli stadionille, toivoi Zeneli.

Ottelun avauspotku Sonera Stadiumilla kello 18.30, ovet aukeavat tuntia aikaisemmin. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa paikalle virittäytymään ottelupäivän tunnelmaan!