Rantala: Jaksoimme kolme puoliaikaa neljästä

Teemu Pukin ensimmäisen jakson 1-1 -tasoitus ja arvokas vierasmaali ei torstain ottelussa riittänyt. HJK-valmentaja Juho Rantala oli ottelun jälkeen luonnollisesti äärimmäisen pettynyt 6-1 -tulokseen ja HJK:n toisen jakson esitykseen.

– Jotenkin meiltä loppui bensa toisella jaksolla. Taukotilanne 2-1 olisi ehdottomasti pitänyt yrittää pitää pitempään. Kun Schalke iski kolmannen maalinsa, oli se oikeastaan ottelun käännekohta, Rantala sanoo.

Sen jälkeen Schalken kone vain lisäsi vauhtia. Heti toisen jakson alkuun tullut kotijoukkueen rangaistuslaukausmaali ja Klaas-Jan Huntelaarin kolmas ei toki vielä ollut ratkaiseva, mutta sen jälkeen saksalaisjoukkue pääsi pahasti niskan päälle.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Papadopoulos iski lukemiksi 4-1. Jo tuo tulos olisi vienyt Schalken eteenpäin, mutta kotijoukkue iski vielä kahdesti. Huntelaar maalasi illan neljännen osumansa ja keskikenttä Julien Draxler viimeisteli 6-1 -loppulukemat kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Pelasimme mielestäni hyvät kolme jaksoa neljästä, mutta se ei vain riitä. Välit alkoivat rakoilla ja jalat painaa. Kuusi maalia vieraskentällä on yksinkertaisesti liikaa.

Rantala kuitenkin halusi nähdä myös valoisia pointteja Schalke-otteluparista.

– Tämä tulos ei kuitenkaan vie meiltä pois sitä, että tämä jengi on erittäin potentiaalinen menestyjäjoukkue. Toisaalta taas, pelin toinen jakso näytti, kuinka paljon olisi vielä tehtävää niin pelaajilla kuin valmentajillakin.