Tilastoraportti: Crvena Zvezdalla kahden maalin etu
HJK hävisi Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun Belgradissa Crvena Zvezdalle maalein 2–0. Tilastot peilaavat ottelun lopputulosta melko hyvin, voitto meni ansaitusti isännille.
Ottelun lähtökohdat olivat suhteellisen selvät: ennakkoon vahvemmaksi arvioitu kotijoukkue tulee painamaan päälle, ja HJK yrittää saada mahdollisimman suotuisan lopputuloksen omaan kotiotteluunsa. Klubi sinnitteli pitkään yhden maalin tappioasemassa, mutta ottelun viime hetkillä syntynyttä 2-0-maalia ei rehellisyyden nimissä voi pitää epäoikeutettuna, vaikka Klubin kannalta valitettava olikin.
HJK laukoi ottelussa vain kolme kertaa, Evans Mensah kahdesti ja William Parra kerran. Niistä yksikään ei mennyt maalia kohti, vaan kaksi Klubi-laukausta blokattiin ja yksi meni ohi maalin. Crvena Zvezdalla oli ottelussa 19 maalintekoyritystä, joista kaksi meni maaliin, yhteensä kuusi maalia kohti, seitsemän ohi maalin ja kuusi pysähtyi HJK-puolustuksen blokkiin.
Crvena Zvezdan 19:stä maalintekoyrityksestä 13 lähti rangaistusalueen sisäpuolelta, HJK:n laukauksista yksi. HJK loi maalipaikoistaan maaliodotusarvoa vain 0,10 maalin verran. Crvena Zvezda loi sitä puolestaan lähes kaksi ja puoli maalia, ja tällä ottelun kuvalla ottelu päättyy Crvena Zvezdan voittoon noin yhdeksän kertaa kymmenestä.
Ottelun pallonhallinta oli isännillä 56-prosenttisesti. Crvena Zvezda syötti 512 syöttöä, joista 83 % meni omille, HJK:lla syöttöjä oli 423, joista 82 % onnistui. HJK ei päässyt pallon kanssa riittävän usein vaara-alueille, mistä kertoo se, että joukkue syötti 62 kertaa omalla hyökkäyskolmanneksellaan ja vain 16 syöttöä vastustajan rangaistusalueelle. Vertailun vuoksi Veikkausliigassa Klubi on syöttänyt keskimäärin 187 syöttöä hyökkäyskolmanneksellaan ja 33 syöttöä vastustajan boksiin ottelua kohden. Crvena Zvezdalla syöttöjä hyökkäyskolmanneksella oli 220 ja HJK:n rangaistusalueelle 53.
Eniten syöttöjä HJK:n hyökkäyskolmanneksella antoi Nikolai Alho, 18, joista onnistui 11 (61 %). Sama mies vastasi tasan puolista Klubin 16:sta syötöstä Crvena Zvezdan rangaistusalueelle. Alhon kahdeksasta syötöstä boksiin onnistui neljä. Alho syötti ottelussa yhteensä 73 syöttöä, eniten kaikista pelaajista, ja syötöistä perille meni 79 %.
Ottelun painopisteestä kertoo sekin, että HJK:n 47:stä syötönkatkosta vain yksi tapahtui vastustajan kenttäpuoliskolla. Crvena Zvezda katkoi 45 kertaa HJK:n syötön, niistä 15 HJK:n kenttäpuoliskolla. Eniten syötönkatkoja oli Faith Friday Obilorilla, 10, sekä Henri Toivomäellä ja Parralla, molemmilla kahdeksan. HJK:n ainoasta syötönkatkosta vastustajan kenttäpuoliskolla vastasi Parra.
Pallonmenetyksiä HJK:lla oli 73 ja Crvena Zvezdalla 65. HJK:n pallonmenetyksistä 30 tapahtui omalla kenttäpuoliskolla, kotijoukkueen pallomenetyksistä neljä. Useimmin pallon menetti HJK:lta Riku Riski, 12 kertaa, ja Ivan Tarasov, joka menetti pallon 10 kertaa. Kotijoukkueelta eniten pallonmenetyksiä oli Marko Marinilla, 11.
HJK-pelaajat yrittivät ohittaa vastustajansa kuljettamalla 26 kertaa. Eniten ohitusyrityksiä oli Mensahilla, viisi, sekä Kevin Kouassivi-Benissanilla, Parralla sekä Tarasovilla, jotka kaikki yrittivät ohittaa vastustajansa neljä kertaa.
Ottelun kaksinkamppailut vei Crvena Zvezda 56-prosenttisesti. Erityisesti pääpallot olivat isäntien heiniä, sillä ne joukkue hoiti 68 prosentin varmuudella. Eniten kaksinkamppailuita oli Mensahilla, joka voitti 47 % yhdeksästätoista kaksinkamppailustaan sekä Parralla, jolla kaksinkamppailuita oli niin ikään 19 (53 %).
Lähde: InStat