Toni Koskela: ”Meidän on palattava perusasioihin”

HJK johti ottelua tauolla 2–0, mutta KTP iski kolme maalia toisella puoliajalla.

KTP vs HJK 3–3 (0–2)
3’ Maksim Stjopin 0–1
23’ Matti Peltola 0–2
58’ Simo Roiha 1-2
78’ Mika 2–2
84’ Liam Möller 2–3
90+2’ Willis Furtado 3–3

HJK ja KTP päätyivät pistejakoon maalirikkaassa tiistai-illan Veikkausliiga-ottelussa. Klubi näytti ensimmäisen vajaan tunnin perusteella kävelevän helppoon voittoon, mutta KTP oli viimeisen 30-minuuttisen aikana sekä sitkeä että tehokas, ja lopulta isäntien 3–3-tasoitusmaali nähtiin lisäajan toisella minuutilla.

Lue kattavampi otteluraportti täältä!

– Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä vaikeampi meidän oli pärjätä ottelussa fyysisesti. Etenkin sen jälkeen, kun jouduimme vaihtamaan Aapon (Halme) odotetusti pois tunnin kohdalla ja tiputimme Masan (Matti Peltola) toppariksi, emme voittaneet riittävästi kaksinkamppailuja. Se aiheutti meille ongelmia, ja Kotka sai luotua uhkaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Kotka otti isoja riskejä ja jätti jopa kolme pelaajaa ylös. Pääsimme lukemattomia kertoja boksin rajalle, välillä jopa ylivoimalla, mutta sen sijaan että tekisimme maalin tai edes päättäisimme hyökkäyksen, hukkasimme pallon totaalisesti, ja Kotka sai käynnistää vastahyökkäyksensä. Meidän pitää noista hetkistä pystyä naulaamaan peli lopullisesti.

Klubi aloitti ottelun mainiosti, kun pallo oli ensimmäisen 10-minuuttisen aikana kaksi kertaa KTP:n maalissa. Maksim Stjopin käynnisti maalitalkoot ensimmäisellä osumalla jo kolmannella minuutilla, mutta sen sijaan Kai Meriluodon upea osuma hylättiin harmillisesti paitsiona, vaikka hidastuskuvat kertoivat toista.

KTP:n puolustaminen ja kentän täyttäminen oli avausjaksolla heikkoa, ja Matti Peltola lisäsi Klubin johtoa upealla laukauksellaan ensimmäisen jakson puolessa välissä. Maalit olivat sekä Peltolalle että Stjopinille ensimmäiset Veikkausliigassa HJK-paidassa.

Toisella jaksolla KTP paransi hyökkäyspelaamistaan, ja vastaavasti HJK tuhlaili hyökkäyksiään. Simo Roiha iski kavennuksen, ja espanjalainen Mika runnoi tasoitusosuman noin kymmenen minuuttia ennen loppua.

HJK nousi nopeasti takaisin johtoon, kun vaihdosta liigadebyyttiinsä juossut Liam Möller laukoi lähietäisyydeltä Klubin 3–2-johtomaalin. Osuma oli 18-vuotiaalle Möllerille luonnollisesti liigauran ensimmäinen.

Sitkeä KTP ei kuitenkaan suostunut millään häviämään. Täysin vapaaksi unohdettu Willis Furtado ohjasi lisäajalla Joni Mäkelän keskityksen taka-alueelta ohi Jesse Östin.

– Kolmannen maalimme jälkeen olisi pitänyt vain pitää pallosta huolta ja puolustaa pitkät pallot sekä keskitykset pois. Emme kuitenkaan pystyneet sitä tekemään. Kotkan kolmas maali – kuten ensimmäinenkin – lähti tilanteesta, jossa hukkasimme itse pallon liian helposti vastahyökkäyksessämme. Jos päästää kolme, on vaikea voittaa, totesi Koskela.

Vaikka tasapeli onkin pettymys, kehuttakoon loppuun kaikkien maalien arkkitehtinä häärineen Atomin huikeaa iltapuhdetta. Täydet minuutit urakoinut konkari sai syöttöpisteen Klubin kahteen ensimmäiseen osumaan, ja myös kolmanteen maaliin johtanut hyökkäys sai alkunsa japanilaisen erinomaisesta pystysyötöstä.

HJK joutui tyytymään tasapeliin debyyttimaalien illassa. KTP nousi lisäajalla tasoihin. Peltola, Stjopin ja Möller laukoivat ensimmäiset liigamaalinsa HJK-paidassa. Katso kooste ottelusta.