Topi Keskinen HJK:hon kolmen vuoden sopimuksella 

Ykkösen parhaiden pelaajien joukkoon murtautuneen 19-vuotiaan perässä oli lukuisia seuroja Veikkausliigasta ja ulkomailta.

Topi Keskinen - HJK Helsinki

Laituri Topi Keskinen siirtyy HJK:n Veikkausliiga-joukkueeseen kolmen vuoden mittaisella sopimuksella Ykkösen Mikkelin Palloilijoista. 19-vuotiaalla MP-kasvatilla on takanaan melkoinen vuosi.

  • Maaliskuussa debyytti U19-maajoukkueessa EM-jatkokarsinnassa ja saman tien maali Belgiaa vastaan nollakulmasta.
  • Kesäkuussa debyytti U21-maajoukkueessa EM-karsinnassa.
  • Ykkösen MP:ssä 24 ottelussa komeat tehot 10+6.
  • Syksyllä ylioppilaslakki otsalle kevään kirjoitusten jäätyä keväällä kesken yllättävän maajoukkuekutsun vuoksi
  • Marraskuussa kolmen vuoden sopimus Suomen mestari HJK:hon. 

– No en tosiaan olisi vuoden alussa uskonut, millainen tästä tulee, Keskinen nauraa. 

Maaliskuussa hän oli vielä valmistautumassa matematiikan ylioppilaskirjoituksiin, kun kutsu kävi varasijalta maajoukkueeseen muutaman tunnin varoitusajalla. Peter Lundbergin kutsu kannatti, sillä Keskinen tuli Belgiaa vastaan penkiltä kentälle, teki maalin ja valittiin ottelun parhaaksi Minihuuhkajaksi. 

U21:ssä eli Juha Malisen Pikkuhuuhkajissa Keskinen syötti kesäkuussa heti avauspelissään voittomaalin Azerbaidzhania vastaan.

Matematiikan ja uskonnon kirjoitukset hoituivat nopeaksi ja suoraviivaiseksi itseään kuvailevalta laiturilta lopulta syksyllä. MP:n kapteenistoonkin äänestetyn Mikkelin miehen perässä oli kesästä alkaen useita Veikkausliiga-seuroja, ja kyselyjä tuli myös Suomen rajojen ulkopuolelta.  

– HJK hoiti kaiken todella ammattimaisesti, eikä ulkomailta tullut sellaisia tarjouksia, joihin olisi ollut vielä ihan pakko tarttua. Koin, että on parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaille siirtymistä. 

– Lopullisen päätöksen tein sen jälkeen, kun olin keskustellut videopalaverissa (urheilujohtaja Miika) Takkulan ja (päävalmentaja Toni) Koskelan kanssa.

Keskinen on syntynyt Espoossa, josta perhe muutti pian Topin syntymän jälkeen Mikkeliin. Joulukuussa edessä on muutto pääkaupunkiin. 

– Topi on potentiaalinen ja juoksuvoimainen laitapelaaja. Olemme seuranneet hänen otteitaan jo pidempään ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Topi valitsi prosessin päätteeksi HJK:n ammattimaisen organisaation. Nuoresta iästään huolimatta hän on pelannut jo kolme kautta Ykkösessä ja pääsee nyt tosissaan taistelemaan peliajasta Veikkausliigassa. Casper Terhon myynnin myötä useammallakin nuorella laitapelaajalla on mahdollisuus lyödä läpi tulevalla kaudella, toteaa HJK:n Head of scouting Henri Määttä

Vaan kummalla laidalla Keskinen pelaa mieluummin? Entä onko perinteinen laituri mieluisampi paikka kuin HJK:n tänä vuonna käyttämä wing-back?

– Luulin itse asiassa aiemmin, että vasen laita olisi se omin juttu, kun sieltä pääsee leikkaamaan sisään ja laukomaan oikealla. Toisaalta oikealta keskitykset lähtevät suoraviivaisemmin.

– Tänä vuonna Ykkösessä aika moni joukkue tuli tuplaamaan vasenta laitaa, joten vaihdoin välillä oikealle, ja se toimi yllättäen oikeastaan vielä paremmin kuin. Oikean laitapakin Jarkko Heimosen kanssa meillä ajatukset synkkasivat älyttömän hyvin.

– Wing-backina pelaaminen ei loppujen lopuksi eroa laitapelaajan roolista ihan älyttömästi. Tottakai puolustamista tulee enemmän, mutta tykkään painaa hommia molempiin suuntiin. 

Tervetuloa töihin, Topi!