Veikkausliigan avaustilaisuudessa puitiin alkavaa kautta

Veikkausliigan avaustilaisuus on perinteisesti ollut paitsi yhteinen foorumi Veikkausliigajoukkueiden pelaajille, valmentajille ja tuomareille myös medialle, jota oli myös torstaina paljon paikalla.
– Avaustilaisuudesta jäi hyvä fiilis. Paikalla oli todella paljon mediaa ja isoja yhteistyökumppaneita, ja monia tulevan kauden asioita päästiin pohtimaan saman katon alla, HJK:n kapteeni Ville Wallén sanoo.
Torstain tilaisuudessa puheenvuoronsa saivat sekä joukkueiden edustajat, tuomarit ja Veikkausliigan uudet merkittävät yhteistyökumppanit TeliaSonera ja UrhoTV. Uusien yhteistyökuvioiden myötä Veikkausliigaotteluiden näkyvyys paranee huomattavasti.
– Tuomariston ja joukkueiden yhteistyö on paranemassa, ja puhetta oli yhteisen keskustelun lisäämisestä. Ehkä jopa niin, että kauden aikana, ja kauden jälkeen, pelaajat, valmentajat ja tuomarit kävisivät yhdessä läpi tiettyjä asioita liigaotteluiden tiimoilta. 
Ville Wallén ottaa tulevan kauden tv-tuotannon parannuksen iloisena vastaan.
– Pelaajan näkökulmasta tv-otteluiden lisääntyminen ja tuotannon kokonaisvaltainen paraneminen on tietenkin hyvä asia. Ja myös ihan tavallisen katselijan roolissa, sitä itsekin katselee todella mielellään hyväntasoista tv-lähetystä huippumatseista, Wallu miettii.
Ville Wallénin ohella HJK:n edustustoon torstaina kuuluivat päävalmentaja Antti Muurinen, Aki Riihilahti, paluumuuttaja Janne Saarinen ja joukkueen johto.
Median suunnalta yksi mielenkiinnon kohde olivat Veikkausliigan lukuista paluumuuttajat Euroopan huippusarjoista ja heidän vaikutuksensa kotimaiseen liigakauteen. Myös perinteinen tulevan kauden mestaruuskeskustelu oli vilkasta. Tilaisuudessa mestaruuspaineet sysättiin suurimmalta osin hallitsevan Suomen mestarin HJK:n harteille.
Paineiden siirtäminen HJK-leiriin ei hätkähdyttänyt HJK:n kapteenia.
– Mestaruuspaineet eivät pelästytä, vaan päinvastoin. Niitä osataan, ja pitääkin, odottaa. HJK on joka vuosi mukana taistelemassa mestaruudesta, ja tiedän että myös kaikki joukkueen palaajat tietävät sen pelatessaan HJK:n paidassa.