Wallénille Euroopan korkein valmennuslisenssi

HJK:n maalivahtivalmentaja Ville Wallén on suorittanut UEFA:n korkeimman maalivahtivalmentajan koulutuksen. Palloliiton maalivahtien valmennuspäällikkö Antti Niemi ojensi UEFA:n GK A–lisenssin Wallénille tänään.

Ville Wallén oli HJK:n edustusjoukkueen luottovahti vuosien ajan ja voitti seuran väreissä kuusi Suomen mestaruutta. Lopetettuaan pelaajauransa kauden 2013 jälkeen Wallén on vastannut HJK:n maalivahtivalmennuksesta ja valmentanut myös koulujen aamuryhmiä viimeiset pari vuotta.

Wallénilla on ennestään suoritettuna UEFA B valmennuslisenssi, mikä oli myös vaatimuksena maalivahtivalmennuskoulutukseen hyväksymiselle. UEFA GK A-kurssin kouluttajina toimivat Suomessa Antti Niemi ja Kari Laukkanen Palloliitosta. UEFA:n kouluttaja kävi Sonera Stadiumilla tarkkailemassa koulutuksen etenemistä ja laatua.

– Kurssi on ollut vaativa, mutta innostava. Maalivahtivalmentaja on yhä enemmän osa koko joukkueen valmennusta. Suunta on staattisesta toiminnasta kohti pelinomaisia harjoitteita ja teknis-taktista toimintaa. Maalivahdin rooli korostuu nykyjalkapallossa niin puolustettaessa kuin hyökätessäkin, Wallén toteaa.