IFK Mariehamn vieraaksi Telia 5G Arenalle

Klubi palaa kotikentälle lauantaina, kun joukkue saa vastaansa IFK Mariehamnin.

HJK vs IFK M 8.4.2019. Photo: Jussi Eskola.
Kaan Kairinen

HJK:lla on selkeät sävelet kamppailuun: katkaista voitottomien pelien putki, joka on venynyt jo kolmen ottelun mittaiseksi. Viime viikonloppuna joukkue kohtasi vieraissa FC Hongan ja tauolle siirryttiin Klubin johtaessa Kaan Kairisen osumalla, mutta pisteet jäivät Espooseen kotijoukkueen väkevän toisen puoliajan myötä lukemin 3-1.

Kotikentällä Klubilla on luistanut varsin mukavasti kauden aikana, vaikka varsinkin viime aikoina tasapelejä on kertynyt paljon: viimeisestä neljästä kotipelistä peräti kolme on päättynyt pistejakoihin. HJK on myös pelannut viimeisten viikkojen aikana varsin vähän kotikentällä. Heinäkuun lopun jälkeen kotipelejä on kertynyt vain kaksi.

HJK on hävinnyt kauden aikana vain yhden kotipelin, kun FC Honka haki kesäkuussa pisteet Helsingistä lukemin 0-1. Veikkausliigan kymmenen muun kotiottelun saldona on neljä voittoa ja peräti kuusi tasapeliä yhteismaalein 18-10. Klubi ei hävinnyt kolmesta eurokotipelistäkään ainuttakaan.

Sarjataulukossa tilanne on HJK:n kannalta haasteellinen. Mestaruussarjaa on jäljellä kolme ottelua ja ero mitalisijoihin on venähtänyt jo yhdeksään pisteeseen.

Klubi ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 38 kertaa ja saldo on murskaava. HJK on voittanut 26 kamppailua ja kymmenesti on päädytty tasapeliin, IFK:lle voittoja on kertynyt vain kaksi. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 72-18.

Töölön kohtaamisissa saldo on entistä murskaavampi: IFK ei ole voittanut ainuttakaan 22 mittelöstä. Klubille voittoja on kertynyt 17 ja viidesti pisteet on jaettu. Maaliero on sinivalkositen hyväksi peräti 49-9. Joukkueiden kolme ensimmäistä kohtaamista päättyivät tasapeleihin, joten edellisen 19 Töölön keskinäisistä HJK on voittanut 17 ja kahdesti on pelattu tasan.

Tällä kaudella joukkueet ovat taistelleet pisteistä kahdesti ja Klubi korjasi täydet pistepotit molemmilla kerroilla. Viimeisin kohtaaminen oli tosin kesäkuun lopussa ja varsinkin HJK on muuttunut tämän jälkeen todella paljon.

Evans Mensah

IFK Mariehamn selvisi viimeisenä joukkueena Mestaruussarjaan, kun se keräsi 22 ottelusta 31 pistettä. Seitsemänneksi päätynyt SJK keräsi kolme pistettä vähemmän.

IFK:n kausi on ollut kokonaisuutena varsin positiivinen, vaikka harmaampiakin jaksoja on mahtunut matkaan. Joukkue avasi sesongin todella väkevästi ja venyi Suomen Cupissakin aina loppuotteluun asti, jonka Ilves tosin voitti lukemin 2-0.

Pirteästi esiintyneelle joukkueelle sattui selvästi synkempi jakso kesän lopulle, kun IFK hävisi viidestä peräkkäisestä ottelusta peräti neljä. Paikka mestaruussarjassa varmistui vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella, kun maarianhaminalaiset onnistuivat tiukassa paikassa FC Lahtea vastaan ja nappasivat voiton.

Mestaruussarja on alkanut IFK:n osalta tahmeasti. Kahden pelin saldona on nolla pistettä, kun FC Inter ja KuPS kuittasivat täydet pistepotit yhteismaalein 3-0.

IFK on ollut kuluvalla kaudella paremmassa iskussa vieraspeleissä kuin kotonaan. 12 matkapelin saldona on 18 pistettä ja vain neljä häviötä. Kotikentällä pisteitä on kertynyt 12 ottelussa vain 13.

Lisää infoa ottelusta ja HJK:n kokoonpanosta ottelua edeltävänä päivänä treenin jälkeen.