HJK:lla hyvä valmistautuminen tiistain Europa Leaguen otteluun

Lentomatka sujui hyvin. HJK saapui Bosborin salmen maisemiin hieman kahden jälkeen. Aikaeroa ei ole, joten senkään osalta ei ole ongelmia. Joukkueen bussi pääsi puikkelehtimaan poliisisaattueessa hotellille, josta melko pian joukkue suuntasi Besiktasin kotistadionille ottamaan tuntumaa kenttään.
– Kun tulimme, lämpöä oli sellaiset 37 astetta, Muurinen kertoo.
– Onneksi auringon laskettua ilma viileni hiukan ja pääsimme harjoittelemaan hyvässä säässä. Toki ilmankosteus on aivan eri luokkaa kuin kotimaassa.
Suurin yllätys oli Besiktasin stadionin nurmen heikko kunto.
– Pinta oli kyllä todella epätasainen. Se pöyhiintyi selvästi harjoituksiemme aikana, eli saa nähdä miten se tulee kestämään huomisen ottelun. Nurmen heikko kunto oli suuri yllätys, sillä muilta osin järjestelyt ovat olleet hyvää luokkaa.
Joukkueen tunnelma on Muurisen mukaan hyvä. Se tiedetään, että tiistain 35 000 katsojaa saavat taatusti pidettyä ääntä kotijoukkueen puolesta.
– Suuri jalkapalloilta on edessä: sen huomaa kaikesta.
Kotimaahan jäivät joukkueesta pelikiellossa oleva Medo sekä loukkaantuneet Aki Riihilahti ja Janne Saarinen. Myös Mathias Lindström jäi vielä pois, vaikka mies uurastikin pitkästä aikaa täydet 90 minuuttia Klubi 04:n pelissä eilen.

HJK:n brassitaiturit. Oikealla uusi vahvistus Dema, vasemmalla Rafinha
– Myös Mikko Hauhia, Valtteri Moren ja Alex Ring pelasivat, mutta he ovat meidän mukanamme täällä.
Itse pelistä Muurinen odottaa mielenkiintoista. Oman joukkueen esityksessä kiinnostaa kolme asiaa.
– Puolustuspelaamisen virheettömyys ja tiiviys sekä se, että meidän on pakko pystyä pitämään pallo hallussamme, jos haluamme huomenna pärjätä. Jos vain juoksemme vastustajan perässä, voi olla että noutaja tulee, Muurinen sanoo.