HJK:n kiri ei riittänyt – TPS Cup-mestariksi 0-2 -tuloksella

HJK joutui lähtemään otteluun normaalista poikkeavalla keskikentän koostumuksella. Cheyne Fowlerin poissaolessa keskikentällä aloittivat Dema ja Pyry Kärkkäinen. 

HJK aloitti ottelun hieman pirteämmin. Kuudennella minuutilla Johannes Westö keskitti ja Akseli Pelvas pääsi puskemaan, mutta ohi. Sitten myös TPS löysi ottelun juonen ja sai rakenneltua myös omia hyökkäyksiään.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen tarjosi rutkasti hyviä tilanteita. Muun muassa Akseli Pelvas pääsi pariin otteeseen yrittämään vaarallisesti. Maalin teon aloitti kuitenkin TPS.

Kun peliä oli takana 34 minuuttia, turkulaisjoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta noin 25 metristä. Laukaus osui tolppaan, ja jälkitilanteesta TPS:n Mika Ääritalo pääsi liukumaan pallon HJK:n maaliin.

HJK:lla oli vielä ensimmäisellä jaksolla hyvä paikka: Zeneli keskitti mutta Westön pusku nousi yli.

Toiselle jaksolle HJK-valmentaja Antti Muurinen haki lisää hyökkäysvoimaa vaihtamalla pois molemmat kärjet, Pelvaksen ja Zenelin ja heidän tilalleen Juho Mäkelän ja Teemu Pukin.

Hiljalleen TPS joutui puolustuskannalle, vaikka pariin otteeseen turkulaisjoukkue löysi hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia. HJK puolestaan otti pallon haltuunsa ja rakenteli sekä oikealta että vasemmalta paikkoja.

Toisella jaksolla parhaimmat paikat tulivat HJK:lle. Sekä Westö, Dema, Pukki ja Bah pääsivät vuorollaan yrittämään tasoitusmaalia. Joka kerta joko Lehtovaara ehti pallon tielle tai laukaus painui hiukan ohi maalitolppien.

Lisää hyökkäysvoimaa tuli vielä Parikan muodossa 80. minuutilla. TPS kuitenkin kesti HJK:n myllytyksen ja pääsi vielä vastahyökkäyksen jälkeen lisäämään johtoaan kahteen maaliin. Asialla oli Roope Riski ottelun yliajalla. Hieman tämän jälkeen loppuvihellys vapautti vierasjoukkue TPS:n riemuun.


HJK-TPS 0-2 (0-1)

34′ Ääritalo
90′ Riski