Inter vastassa Liigacupin puolivälierässä lauantaina

HJK päätti Liigacupin lohkovaiheensa perjantaina 3-0 -vierastappioon RoPS:lle Nicholas Otarun, Mika Mäkitalon ja Ville Saxmanin iskiessä rovaniemeläisten maalit. Häviöstä huolimatta HJK selvitti tiensä jatkoon Liigacupissa lohkokakkosena, ja saa puolivälierissä vastaansa lauantaina FC Interin Turussa. Klubi kävi perjantain ottelupalaverissaan läpi Rovaniemen ottelun ja siirsi keskittymisen tulevaan.

  • Pelasimme mielestäni 60 minuuttia ihan ok, ottelu oli ihan hyvin kontrollissamme. Sitten meillä jäi erikoistilanteessa mies merkkaamatta, RoPS teki maalin ja pari sitten heti sen perään. Äsken juuri kävimme videolta tuota ensimmäistä maalia läpi. Ottelu sinänsä oli tapahtumana hyvä ja hyödyllinen. Ensimmäinen peli ulkona ja vastassa vahva RoPS, kertasi päävalmentaja Sixten Boström.

FC Inter ja HJK kohtaavat lauantaina kello 14.00 alkaen Urheilupuiston yläkentällä, Turussa. Liigacupin välieräpaikan lisäksi pelissä on mahdollisuus aloittaa Suomen Cup kierrosta myöhemmin. Jos Klubi kykenee kampeamaan Interin tieltään lauantaina, aloittaa se Cupin kuudennelta kierrokselta. Jos Inter on vahvempi, HJK:n viidennen kierroksen vastustaja Cupissa arvotaan ensi viikon perjantaina.

Viime kaudella Veikkausliigan yhdeksänneksi sijoittunut Inter on vahvistunut talven aikana. Joukkue on saanut vuoden tauon jälkeen takaisin teholaituri Mika Ojalan. Lisämielenkiintoa otteluun tuo myös viisi mestaruuskautta Klubin takalinjoilla luutinut Mathias Lindström, joka siirtyi viime kauden jälkeen takaisin ensimmäiseen liigaseuraansa. Lisäksi turkulaisten riveihin on liittynyt aiemmin Ajaxin organisaatiossa pelannut sveitsiläis-serbialainen laitapuolustaja Stefan Marinkovic. HJK ei kyennyt viime kaudella kaatamaan Interiä vieraissa. Kahdesti Klubi johti ottelua, mutta kummallakin kertaa turkulaiset kirivät tasoihin lopussa. Sonera Stadiumilla samaa ongelmaa ei ollut, vaan HJK jyräsi voittoon 6-0 -lukemin.

  • Olen varma, että Inter on tänä vuonna vahvempi kuin viime kaudella. He ovat saaneet vahvistukset oikeille paikoille ja heillä tuntuu olevan parempi fiilis joukkueessa kuin viime vuonna, totesi Boström.

HJK:n loukkaantumistilanne on edelleen varsin synkeä. Varmasti poissa ottelusta ovat ainakin Veli Lampi, Teemu Tainio, Markus Heikkinen, Demba Savage ja Sebastian Mannström. Tainio ja Savage pystyivät jo perjantaina harjoittelemaan joukkueen mukana, mutta vielä lauantain ottelussa heitä ei kentällä nähdä. Maajoukkuekomennuksella olleista pelaajista kolme tuli takaisin kolhujen kanssa, mutta Sebastian Sorsa ja Nikolai Alho selvisivät pienellä lepuutuksella. Fredrik Lassas sen sijaan joutuu jättämään lauantain pelin väliin. Lisäksi osa pelaajista on flunssassa.

  • Ei jalkapallo niin yksinkertaista ole HJK:llekaan, että ihan sama millä porukalla pelataan. Tilanne ei ole tietenkään ideaali, kun avauskokoonpano vaihtuu jatkuvasti. Me keskitymme siihen, että menemme eteenpäin ja pyrimme tekemään asiat paremmin jokaisessa pelissä, pohdiskeli Boström.

Perjantaina joukkueen kanssa harjoitteli ensimmäistä kertaa norsunluurannikkolainen testikärki Oussou Konan Anicet. Konan on lauantaina mukana Turkuun matkustavassa ryhmässä.

  • Ihan mielenkiintoinen pelaaja, osaa ainakin tehdä maaleja. Huomenna nähdään miten pärjää pelissä, vahvisti Boström.

FC Inter – HJK lauantaina 8.3. kello 14.00 alkaen Urheilupuiston yläkentällä, Turussa. HJK TV lähettää ottelun suorana streamina viiden euron hintaan: https://www.hjk.fi/hjktv_live.