Kenraaliharjoitus Tukholmassa

Vähiin käyvät päivät ennen Veikkausliigakauden alkua. Ensi viikon sunnuntaina 6.4. HJK aloittaa Suomen mestaruuden puolustamisen Sonera Stadiumilla FF Jaroa vastaan. Sitä ennen edessä on vielä tämän viikonlopun kenraaliharjoitus Hammarby IF:ää vastaan. Keskiviikkona Turkin leiriltä palannut joukkue vahvistui vielä perjantaina maalivahdilla, kun tanskalainen Michael Törnes solmi kauden mittaisen sopimuksen Klubin kanssa. Törnes oli maalilla maanantaina, kun HJK kohtasi harjoitusottelussa leirillä venäläisen FK Tyumenin. Klubi kärsi ottelussa 0-1 -tappion, mutta tiukkaa vääntöä valmentaja Sixten Boström oli toivonutkin.

  • Se oli tasainen peli. Olimme ehkä parempi joukkue, mutta he pääsivät sitten tekemään vähän helpon maalin, emmekä kyenneet vastaamaan. Meille se oli hyväharjoitusottelu. Vastassa oli fyysinen joukkue, joka prässäsi koko kentän pituudella. Jouduimme pelaamaan paineen alla ja tekemään nopeita ratkaisuja kentällä. Jäin kaipaamaan enemmän maalipaikkoja meiltä. Loimme alussa muutaman, joista olisikin ehkä maali tai kaksi pitänyt tehdä. Saimme kuitenkin sen, mitä haimme ja meillä oli hyvät, tiukat kahdeksan päivää Turkissa.

Sunnuntaina vastassa on viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Superettanissa viidenneksi sijoittunut joukkue. Hammarby on perinteikäs suurseura ja on tälläkin kaudella yksi suosikeista nousemaan takaisin pääsarjaan. Joukkue on vahvistunut edelliskaudesta ja uusi valmentaja, legendaarinen Nanne Bergstrand, tuo ryhmään uudenlaista kuria. Klubi ja “Bajen” kohtasivat harjoitusottelussa myös viime kauden alla, silloin HJK vei voiton Demba Savagen kahdella osumalla 2-0.

  • Hyvä tapahtuma on tulossa, hieno stadion ja toivottavasti paljon yleisöä. Hammarby on materiaaliltaan varmasti Superettanin kovimpia ja uusi valmentaja on saanut uutta potkua joukkueeseen, ja tietynlaista jämäkkyyttä koko toimintaan. Se on hyvä joukkue ja nyt huomattavasti paremmin organisoitu kuin viime vuonna. Ihan verrattavissa Allsvenskanin joukkueeseen, pohti Boström.

Huonoja uutisia kuultiin ennen lähtöä Tukholmaan, kun Sebastian Sorsa sai torstain harjoituksissa leikkaushoitoa vaativan polvivamman. Arvio joukkueen varakapteeniksi juuri valitun Sorsan poissaolon pituudesta selviää ensi viikolla tehtävän toimenpiteen jälkeen. Poissa Hammarby-ottelusta ovat myös kapteeni Teemu Tainio sairastumisen vuoksi sekä edellisviikon kuumetta potenut Oussou Konan. Muuten Klubi pääsee lähtemään matkaan parhaalla miehityksellä. Mukana on myös kuumeen vuoksi Turkin leiriltä pois jäänyt Emerik Grönroos.

Hammarby IF – HJK sunnuntaina 30.3. kello 14.30 (Suomen aikaa) alkaen Tele2 Arenalla Tukholmassa. Klubia Tukholmaan seuraavat kannattajat voivat hankkia lippunsa otteluun TÄÄLTÄ. Kannattajat ohjataan paikan päällä omaan katsomonosaansa stadionilla. Sunnuntaina Ruotsiin tulevat fanit voivat ottaa etukäteen yhteyttä Hammarbyn kannattajayhteyshenkilö Jakob Uddeholdtiin puhelinnumerosta +46723122422. Myös kotiin jäävät klubilaiset voivat nähdä ottelun, sillä Hammarby lähettää pelistä suoran streamin. Lisätiedot löydät HJK:n sivuilta ottelun alla!

 

Tukholmaan matkustava ryhmä: Törnes, Eriksson, Wallén, Lampi, Baah, Heikkilä, Moren, Heikkinen, Väyrynen, Grönroos, Lassas, Schüller, Lod, Mannström, Savage, Alho, Forssell.