Bolt.Worksin Kuukauden duunari: Tuomas Ollila piti puolensa kesätöissä 15-vuotiaana

Tuomas Ollila valittiin Bolt.Worksin Kuukauden duunariksi syyskuun osalta. Ollilan kesätyö 15-vuotiaana päättyi ennen aikojaan hänen pidettyään oikeuksistaan kiinni.

Tuomas Ollila äänestettiin HJK:n somekanavissa syyskuun ajalta Kuukauden duunariksi. Ollila teki syyskuussa kaksi maalia seitsemästä laukauksestaan. Peliminuutteja kertyi 332. 

Vasemmalla laidalla viihtyvä Ollila pelaa vahvaa kautta HJK:ssa. Kasassa on jo seitsemän täysosumaa Veikkausliigassa, ja Ollila onkin liigan paras kotimainen maalintekijä Jeremiah Strengin ja Niklas Jokelaisen kanssa, kun jäljellä on kaksi ottelukierrosta.

Bol.Worksin Kuukauden duunari syyskuussa: Tuomas Ollila.

Kuukauden duunari -valinnan yhteydessä HJK haluaa kertoa pelaajien työkokemuksista jalkapallon ulkopuolelta. Ollilan työkokemus tuli kuitenkin jalkapallon parissa. 

”Tume” työskenteli 15-vuotiaana poikavuosien seuransa Käpylän Pallon kesäleirin ohjaajana. Vaikka työ oli mukavaa, se loppui ennen aikojaan. 

Annetaan nuoren miehen itse kertoa asiasta tarkemmin.

– Minut palkattiin apuohjaamaan 8–10-vuotiaita junnuja, mutta heti alusta alkaen kaikille osapuolille tehtiin selväksi, että jos omat treenini menevät päällekkäin työn kanssa, menen silloin treeneihin. 

Lopulta työnantajan kanssa sovitut asiat joutuivat koetukselle, kun Ollilan oli määrä päästä lähtemään omiin harjoituksiin ennen työpäivän päättymistä. Ollila piti oikeuksistaan kiinni.

– Yhtenä päivänä laitoin sitten pomolleni viestiä, että seuraavana päivänä joutuisin lähtemään hieman aikaisemmin, jotta ehdin treeneihin. Sitten hän sanoi, että ”et lähde”, johon vastasin ”kyllä lähden”. Sen jälkeen hän muotoili sanansa jotakuinkin näin: ”Jos lähdet, niin takaisin ei ole tulemista”, Ollila hymyilee.

Voisi todeta, että nykyisen ammatin kannalta päätös oli oikea.

– Menin sitten treeneihin, enkä enää mennyt sen jälkeen leirille töihin. Ehdin ehkä viikon verran olla siinä hommassa. 

Tapahtuneesta ei kuitenkaan jäänyt kenellekään mitään hampaankoloon.

– Kaikki tiesivät tilanteen, mutta pomoni oli vähän tiukka, ja se työ jäi sitten kesken.

Leiriohjaajan töiden lisäksi Ollila vietti TET-harjoittelun urheilukaupassa. 

– Parin viikon ajan painoin hommia XXL:ssä. Järjestelin kamoja urheiluosastolla. Se meni ihan hyvin, eikä tullut potkuja, mies virnistää.