Leiri tuo oman osansa valmistautumiskauteen

Päävalmentaja Antti Muurinen katsoo, että leiri on erityisesti yksi tärkeimmistä rutiineista valmistautumiskauden aikana.
– Kevätleiri kuuluu vahvasti osana valmistautumiskauteen. Ympäristönvaihdos tekee aina hyvää ennen kauden alkua, kun takana on monen kuukauden putki treenejä ja pelejä halleissa. Marbellan ympäristö on toisaalta juuri sopivan tuttu. Tiedämme, missä kentät ovat hyvässä kunnossa, mikä hotelli sopii meidän tarpeisiimme ja niin edelleen.
– Leirillä voimme harjoitella intensiivisesti ja keskittyä paremmin tiettyihin asioihin, sillä kun joukkue on tiiviisti yhdessä harjoitteluun tulee uusia vaihtoehtoja. Joukkueen ja pelaajien näkökulmasta leirin tärkein juttu on joukkuehengen nostattaminen, vaikka meillä se on ollut jo monen vuoden ajan todella hyvä. Toisaalta sekään ei koskaan voi olla liian vahva.
Kakkosvalmentaja Juho Rantala on samoilla linjoilla.
– Espanjan leiri tulee erittäin hyvään paikkaan, varsinkin henkisesti. Leiri on perinteisesti ollut talven päätös ja jouduttanut kevättä kohden kauden avausta huhtikuussa. Toivottavasti ei kotimaassakaan tarvitse palata sisähalliin, Rantala miettii.