LIIGACUP: HJK pilkkukisan jälkeen finaaliin

Liigacupin ottelu Interin ja HJK:n välillä muodostui odotetun kiihkeäksi ja tasaiseksi. Huikea katsojamäärä Turussa antoi pelin vauhtiin oman panoksensa.

Ensimmäisellä jaksolla pelin hallinta vaihteli kummankin joukkueen välillä, ja maalipaikkoja syntyi tiuhaan. Inter hallitsi ottelun ensimmäisen jakson lopun, ja oli vaarallinen varsinkin erikoistilanteissa, mutta maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua nopeasti.
  1. minuutilla Interin Pim Bouwman pääsi kulman jälkitilanteessa hyvään laukaispaikkaan ja laukoikin vaarallisesti 16-alueen rajalta. Pallo kimposi vielä ruuhkasta ja sujahti HJK:n verkkoon.
HJK tuli pian tasoihin. Seitsemän minuuttia Interin maalista ja Sebastian Mannström ja Erfan Zeneli pohjustivat loistavalla yhteispelillä vetopaikan Joel Perovuolle. Perovuo laukoi maltillisesti mutta tarkasti ja kovaa pallon Inter-maalin alanurkasta sisään.

Pari minuuttia tästä ja HJK meni johtoon. Esityön teki sama kolmikko joka oli rakentamassa tasoitusta. Tällä kertaa Perovuo ja Zeneli pohjustivat vetopaikan Mannströmille, jonka hurjaa laukaus jäi torjunnan jälkeen pomppimaan maalin eteen. Akseli Pelvas ehti ensimmäisenä paikalle ja tiukkasi pallon maaliin.

Inter tasoitti neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. Kesken HJK-painostuksen kotijoukkue pääsi kuin varkain vastahyökkäykseen, jonka Irakli Sirbiladze päätti maaliin.

Edettiin rangaistuspotkukisaan, joka eteni näin.

Inter – maali

HJK (Zeneli) – maali

Inter – ei maalia

HJK (Perovuo) – maali

Inter – maali

HJK (Okkonen) – ei maalia

Inter – ei maalia

HJK (Pelvas) – maali

Inter – maali

HJK (Schüller) – maali

Rasmus Schüllerin tarkalla laukauksella HJK eteni siis finaaliin. Vastustaja on jo selvillä ja se on Turun Palloseura. Ottelu pelataan HJK:n kotistadionilla Sonera Stadiumilla ensi viikon keskiviikona 4.4. klo 18.30

Liput finaaliin voi ostaa vaikka saman tien täältä: http://www.lippupalvelu.fi/event/Veikkausliiga-Liigacup-finaali-lippuja/SOS0404A