Miehet Maarianhaminaan

Vastassa on liigan kolmostilalle itsensä hilannut IFK Mariehamn, joka on myös pystynyt pitämään oman tasonsa liigan alun aikana.

Neljästä viime ottelusta saarelaiset ovat napanneet kolme voittoa ja yhden tasapelin. Maaliton tasapeli tuli juuri viime kierroksella MYPA:aa vastaan. Varsinkin kotikentällään IFK on ollut tänäkin vuonna vahva.

Päävalmentaja Muurinen tietää kotijoukkueen vaarallisuuden.
  • Viime vuonna hävisimme vastaavan ottelun 1-0, vaikka muuten olemme olleet Ahvenanmaalla voitokkaita, Muurinen sanoo.
Viime vuonna HJK ratkaisi vierasvoitolla mestaruuden. Samainen ottelu on myös edellinen IFK kotitappio. Tämän vuoden liigassa joukkueet ovat kohdanneet kerran. Huhtikuussa HJK oli vahvempi kotonaan lukemin 3-1.

Maarianhamina on perinteisesti vaikea paikka vieraille.

– Kenttä Maarianhaminassa on omalaatuinen, se on hieman pienempi kuin muut liigan kentät, mikä tekee peleistä usein tietyllä tavalla ahtaita. Se korostaa esimerkiksi erikoistilanteiden merkitystä, ja niissä IFK on ollut aina erittäin vahva.
  • IFK myös pelaa aktiivista prässipeliä eikä vetäydy. He lähtevät aina kotiotteluihinsa rohkeasti, Muurinen näkee.
Päävalmentaja näkee myös, että yksi IFK vahvan menon salaisuus on ollut puolustuspelin saaminen hyvään kuntoon. Ahvenanmaalla eivät vierasjoukkueet ole maalipaikoilla mässäilleet.

HJK lähtee kuitenkin tutuin konstein matkaan. JJK:n vieraana viime kierroksella Klubin oma pelitapa puri hyvin, ja varsinkin toisen jakson rynnistys oli tuttua HJK:ta. Pallo pyöri sulavasti, maalipaikkoja syntyi ja niistä iskettiin tehokkaasti: Akseli Pelvas kahdesti ja Juho Mäkelä kerran.

Itseluottamus onkin HJK:lla kunnossa.
  • JJK-ottelusta saimme hyvää virtaa. Tiistain harjoitus oli pitkästä aikaa sellainen, jossa koko meidän 23 pelaajan rinki oli mukana kunnolla. Pari pelaajaa ei vielä ole täysin pelikunnossa, mutta muuten tilanne näyttää erittäin hyvältä.
Lepoaikaa on siunaantunut myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana olleille, heistä vain Timi Lahti on joutunut uurastamaan ilman lepovuoroa. Hyökkääjä Joel Pohjanpalo esimerkiksi sai viime lauantain JJK-matkan kokonaan levoksi. Myös Demba Savage on palannut Gambian maajoukkuematkalta pelirinkiin.
 

IFK Mariehamn-HJK

Ke 20.6. klo 18.30

Maarianhamina