Niukka tappio Interille

Turusta tuliaisiksi vuoden ensimmäinen tappio.

Inter vs HJK 1-0 (0-0)

Kautensa kahdella voitolla aloittanut HJK matkasi perjantaina niin ikään kuudessa pisteessä sarjataulukossa olleen Turun Interin vieraaksi.

Luis Murillo, Santeri Väänänen - HJK Helsinki. Photo: © Tero Wester
Luis Murillo ja Santeri Väänänen

Klubin avauskokoonpanossa nähtiin ainoastaan yksi muutos edellisestä kamppailusta, kun Ivan Ostojić tuli topparin tontille Miro Tenhon tilalle. Vaihtopenkillä puolestaan nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelikuntoon palanneet Eetu Vertainen ja Bubacar Djaló.

Ottelu kahden hyökkäysvoimaisen joukkueen välillä lähti käyntiin tunnustelevasti. Edellisessä pelissään viisi maalia mättänyt Inter otti pallohallinnan itselleen, mutta kotijoukkue ei kyennyt murtautumaan HJK:n rangaistusalueelle.

Interin prässätessä korkealta Klubi turvautui pitkiin palloihin pelinavauksessa, joiden kohteena oli Roope Riski. Isäntien puolustus oli kuitenkin tilanteissa terävänä, eikä helsinkiläisten nopeat yritykset tuottaneet tekopaikkoja.

HJK osoitti 20. minuutilla ensimmäistä kertaa vaarallisuuttaan. Inter-vahti Henrik Moisander nyrkkeili ensiksi Lucas Lingmanin kulmapotkun kauemmaksi. Paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Luis Murillo syötti Santeri Väänäselle, joka pääsi etenemään lähietäisyydelle vetopaikkaan, mutta Moisander venyi hyvään jalkatorjuntaan nuorukaisen laukauksen tielle.

Santeri Väänänen - HJK Helsinki. Photo: © Tero Wester
Santeri Väänänen

Seuraavaksi oli kotijoukkueen vuoro yrittää, kun Noah Nurmi pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Antonio Reguero ehti puskun tielle ja pallo kimposi espanjalaisen kädestä ylärimaan, josta se palautui Klubin onneksi väljemmille vesille.

HJK pääsi ensimmäistä kertaa kuskin paikalle aivan avausjakson viimeisillä minuuteilla ja erikoistilanteiden myötä peli pysyi Interin päässä. Lisäajalla Klubi sai pallon jo kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin paitsion vuoksi.

Lopulta maaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa. Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen oli HJK:lle hankalahko. Interin korkea prässi oli melkoista myrkkyä, eikä Klubi onnistunut juurikaan rakentamaan peliä lyhyillä syötöillä. Hyökkäyspäässä vaarallisimmat tilanteet Klubi loi kulma- ja vapaapotkuista.

Vastapainoksi isännätkään eivät juhlineet tekopaikoilla yhtä ylärimaa lukuunottamatta, vaan HJK:n puolustus onnistui pitämään oman boksinsa puhtaana ja Interin hallinta jai näennäiseksi.

Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: © Tero Wester
Nikolai Alho

Toinen jakso lähtiin Interin komennossa ja isännät saivat ensimmäisten minuuttien aikana luotua vaarallista painetta HJK:n maalinedustalle. Paras paikka aukesi Aleksi Paanaselle, jonka tulinen kuti viuhui kuitenkin Regueron vartioiman maalin ohi.

Interin alkurynnistyksen jälkeen Klubi pääsi jälleen hyökkäämisen makuun ja ensimmäisen jakson tavoin kulmapotkujen myötä helsinkiläiset saivat luotua paikan. Murillon vasemmalta tullut keskitys tavoitti Atomin interin boksista, mutta japanilaisen laukaus jäi vaisuksi.

Vajaan tunnin kohdalla HJK teki tuplavaihdon. Lingman ja Atom jättivät kentän, ja tilalle tulivat Joonas Vahtera, sekä Veikkausliigassa debytoinut Bubacar.

Toisen nelivitosen edetessä peliin tuli huomattavasti seesteisempi vaihe. Kumpikaan ei saanut peliä selkeästi haltuunsa ja keskikentän herruudesta käytiin kovaa kamppailua.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Klubi teki kaksi vaihtoa lisää, kun Tim Väyrynen ja ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella Veikkausliigassa pelannut Vertainen korvasivat Roope Riskin, sekä Väänäsen kentällä.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Tero Wester
Tim Väyrynen

Muutama minuutti vaihtojen jälkeen HJK loi vaarallisen vastahyökkäyksen. Bubacar käynnisti loistavan riiston jälkeen Klubin hyökkäyksen, ja kuljetuksen jälkeen pelasi pallon Vertaiselle. Vertainen leikkasi keskustaan ja laukoi äkäisesti, mutta Moisander torjui erinomaisesti alakulmaan kohdistuneen laukauksen.

Käynnissä oli jo ottelun 83. peliminuutti ja Interillä kova painostus HJK:n päädyssä. Isäntien Connor Ruane pääsi ampumaan avopaikasta boksin vasemmasta reunasta ja paluupallossa terävimpänä oli Timo Furuholm, joka suti pallon vapaasti tyhjään verkkoon, siirtäen turkulaiset 1-0 johtoon.

Takaa-ajajaksi joutunut Klubi painoi pelin välittömästi Interin päätyyn. Ostojić pääsi puskemaan boksissa, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt pusku oli helppo torjuttava Moisanderille.

Yrityksestä huolimatta HJK ei onnistunut nousemaan tasoihin ja loppuvihellyksen myötä Inter aiheutti Klubille kauden ensimmäisen tappion.

Koko kamppailu oli tasaista vääntöä ja molempien puolustuspeli onnistui tylsyttämään hyökkäykset kummankin osalta. Maalipaikoilla ei juhlittu, mutta molemmissa päissä nähtiin pari kappaletta hyviä torjuntoja.

Antonio Reguero - HJK Helsinki. Photo: © Tero Wester
Antonio Reguero

HJK:n avauskokoonpano: Reguero – Murillo, O’Shaughnessy, Ostojić, Alho – Väänänen (72. Vertainen), Schüller, Lingman (59. Bubacar) – Atom (59. Vahtera), Ro Riski (72. Väyrynen), Ri Riski

HJK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 22.7., kun helsinkiläiset matkaavat jälleen Turkuun, tällä kertaa TPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30.