Otteluennakko: IFK Mariehamn-HJK 15.8.

Klubin seuraava tärkeä ottelu on edessä jo lauantaina. Suomen cupin finaalipaikasta taistellaan viime vuoden tapaan saarelaisia vastaan, vieraskentällä.

Viime kaudella Suomen cupin voiton napannut Klubi kaatoi IFK:n välierässä 1-2 Gideon Baah’n ja Mac Kandjin maaleilla. Finaalissa kaatui FC Inter rangaistuspotkujen jälkeen ja Klubi pääsi juhlimaan tuplamestaruutta. Viime syksyisestä finaalista on vielä saada uusinta, sillä toisessa välierässä kohtaavas FC Inter ja KuPS.

Klubilla on lauantaina tiedossa hikinen iltapäivä. IFK Mariehamnin ja HJK:n ottelut ovat perinteisesti olleet vauhdikkaita ja tiukkoja otteluita. Varsinkin saarelaisten hyökkäyspäässä on kosolti vaarallisuutta ja HJK-toppari Tapio Heikkilä tietääkin, että lauantaina on oman pelin kuljettava todella hyvin, jotta finaalipaikka on mahdollinen.

-Muistan viime vuoden välierästä sen, että oli todella vaikea peli meille. Menimme 0-2 johtoon, mutta IFK kavensi ja painoi lopussa rajusti päälle, Heikkilä muistelee.

-Helppoja pelejä ei IFK:ta vastaan tule ja varmasti myös tällä kertaa matsista tulee hyvin tasainen. Heillä on paljon vaarallisia pelaajia hyökkäyspäässä ja meidän koko joukkueen puolustamisen täytyy toimia hyvin koko ottelun läpi, Heikkilä painottaa.

HJK pelaa kahden ja puolen viikon sisään elokuussa kuusi ottelua ja se näkyy väistämättä myös otteluiden kokoonpanoissa. Härkäviikot alkoivat hyvin, sillä keskiviikkona kotikentällä kaatui FC Lahti Veikkausliigaottelussa. Lauantaisen cup-ottelun jälkeen keskittyminen käännetään ensi torstain vieraspeliin FC Krasnodaria vastaan. Nyt joukkueen keskittyminen on kuitenkin lauantain cup-välierässä.

-Yksi ottelu kerrallaan tässä on mentävä. Jos ajatukset alkavat harhailemaan seuraaviin peleihin, on kyyti varmasti kylmää. Meillä on paljon hyviä pelaajia tässä joukkueessa ja pelimme ei muutu, oli kentällä kuka tahansa, Heikkilä tuumaa.

-IFK pelaa kotikentällään yleensä hyvin aktiivisesti ja uskon heidän lähtevän samanlaisella taktiikalla myös tähän otteluun. He pelaavat hyökkäysvoittosta futista ja ovat vastustajan maalin läheisyydessä todella vaarallisia. Meidän on saatava tsemppi päälle heti ja varsinkin puolustussuuntaan on pelattava koko ottelun ajan äärimmäisen tarkasti, keskuspuolustaja jatkaa.

Klubin ja IFK Mariehamnin välinen taisto on katsottavissa suorana YLE Areenan palvelussa.

IFK Mariehamn-HJK Suomen cup, välierä lauantaina 15.8. Kello 15.00 Wiklöf Holding Arenalla.