Otteluraportti: FC Inter-HJK 2-2

Liigacup 2016 päättyi Klubin osalta torstaina tasapeliin FC Interin vieraana. Loppuvihellyksen jälkeiset 2-2 lukemat tarkoittivat Liigacupin päätöstä myös kotijoukkue Interille, joka jäi niin ikään FC Lahden taakse sarjataulukossa. PK-35 Vantaa voi nousta vielä B-lohkon kärkeen voittamalla omassa ottelussaan IFK Mariehamnin.

HJK:n ja Interin ottelu oli viihdyttävä jalkapallokokemus Turun Javenture-Areenalla. Kotijoukkue porhalsi jo kahden maalin karkumatkalle Solomon Duahin ja Guy Gnabouyoun maaleilla, mutta Alfredo Morelos osui Klubille kahdesti ja toi pelin tasoihin.

HJK hallitsi ottelun alkua, mutta ensimmäisen 20 minuutin aikana ei kunnollisia maalipaikkoja nähty kummassakaan päädyssä. Läheltäpiti-tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, mutta ratkaisuhetkillä viimeistely-yrityksistä ja keskityksistä puuttui tarvittava terävyys.

Inter pääsi tauolle yhden maalin johdossa, kun Duah osui muutama minuutti ennen taukovihellystä. Vikkelä Inter-hyökkääjä oli kuin varkain puolittaisessa läpiajossa yhtäkkiä ja nosti pallon vastaan tulleen Klubi-vahti Markus Uusitalon yli kohti HJK:n maalia. Uusitalo sai hieman näppejään väliin, mutta pallon vauhti ei hidastunut tarpeeksi, jotta Klubia kipparoinut Lum Rexhepi olisi saanut pallon väljemmille vesille, 1-0 Interille.

Toisen jakson alussa HJK oli selvästi ottavana osapuolena, kun Inter tuli täydellä höyryllä päälle. Duah oli 49 minuutin kohdalla jälleen pahanteossa, mutta Rexhepi ja HJK-debyyttinsä tehnyt topparipari Leo Väisänen siivosivat vaarallisen tilanteen kulmapotkuksi. Myös Guy Gnabouyou oli alati vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja Klubin puolustuksella oli täysi työ pitää vikkelät ja taitavat Inter-hyökkääjät kurissa.

Hetkeä myöhemmin verkot heiluivat toistamiseen Uusitalon takana, kun Sebastian Mannström kaappasi hienosti pallon Obed Malololta ja keskitti maalille nousseelle Gnabouyoulle. Hyökkääjä pamautti keskitykseen komean volley-laukauksen, jonka edessä Uusitalo oli voimaton, 2-0 Interille.

Montaa minuuttia ei Klubi joutunut kahden maalin takaa-ajoasemassa olemaan, kun Alfredo Morelos osui ensimmäistä kertaa. Taye Taiwo nousi vasenta laitaa pitkin ja keskitti kovaa maalille. Morelos karisti hienosti puolustajat kannoiltaan ja ohjasi pallon suoraan Taiwon keskityksestä ohi Inter-vahti Henrik Moisanderin, 2-1.

Ja reilu viisi minuuttia myöhemmin jatkui Morelos-show. Saku Ylätupa vapautti ovelasti Morelosin puolittaisen läpiajoon nostamalla pallon pikkuisella chipillä Inter-puolustuksen yli Morelosille. Kolumbialainen eteni rankkarialueelle, jossa hänet kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Morelos ampui itse hankkimansa rankkarin takuuvarmasti verkkoihin ja tasoitti puntit 2-2:een.

Viimeisen puolen tunnin aikana nähtiin vielä useita tilanteita, joista olisi voinut pallon viedä uudestaan pilkulle. Nikolai Alho sukitettiin kumoon 71 minuutin kohdalla, Lum Rexhepiä revittiin kulmatilanteessa 76 minuutin kohdalla niin kovaa, että HJK-kipparin paitakin oli jo vedetty pään yli. Aivan ottelun loppuhetkillä Inter-kannattajat reagoivat voimakkaasti, kun Duah kaatui boksissa kamppaillessaan Klubin puolustajia vastaan.

Tilanteita oli molemmissa päissä myös lisämaalien tekoon, mutta puolustukset kestivät loppupelin ajan ja ottelu päättyi 2-2 tasalukemiin.

HJK:n seuraava ottelu pelataan torstaina 25.2. kello 14.15 Talin hallissa, kun vastassa on Nõmme Kalju FC.

HJK: Uusitalo; Järvenpää, Rexhepi, Väisänen (69. Tatomirovic), Taiwo; Dahlström, Malolo; Alho, Ylätupa (87. Ylönen), Atom; Morelos

Vaihdossa: Dähne, Sorsa

FC Inter-HJK 2-2 (1-0)

(42′ Duah 53′ Gnabouyou – 56′ 63′ rp. Morelos)