Otteluraportti: Hieno tunnelma, mutta lopputulos kirvelee

Kauden ensimmäinen Stadin Derby pelattiin täpötäydellä Telia 5G Areenalla. Vierasjoukkue HJK lähti kamppailuun sarjan piikkipaikalta, isäntäjoukkue HIFK sen sijaan majaili sarjataulukon kymmenentenä.

HJK hallitsi peliä suurimman osan ja onnistui luomaan tukun tekopaikkoja. Viimeistely kuitenkin ontui läpi ottelun, ja lopulta kiivas kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

1. puoliaika

Valtaisan kannustuksen keskellä alkanut ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Klubille avautui ensimmäinen paikka jo viidennellä minuutilla, kun Alfredo Morelos tarjosi pallon laidalta maalinedustalle unohtuneelle Akseli Pelvakselle, jonka ohjauksen HIFK-vahti Tomi Maanoja torjui kuitenkin kulmapotkuksi.

Ensimmäinen kymppi mentiin selvästi Klubin hallinnassa, jonka jälkeen peli seesteytyi. Hiljalleen Klubi kuitenkin pääsi taas vetopaikoille. Ensiksi Anthony Annan kokeili kaukaa Maanojan valppautta. Seuraavaksi Morelos pääsi kokeilemaan läheltä, mutta veto painui niukasti ohi etukulman.

HJK onnistui luomaan vielä lisää painetta HIFK:n päätyyn, mutta maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla silti nähty.

2. puoliaika

Klubi oli lähellä rikkoa kuparisen heti toisen puoliajan alussa. Morelos ohjasi sivusta tulleen keskityksen, mutta kolumbialaisen jatko painui vaivoin takatolpan väärältä puolelta.

64. minuutin kohdalla maalipörssin kärkinimi Morelos tarjosi vastaiskun päätteksi pallon takatolpalle, mutta Demba Savage ei aivan ylettynyt tökkäämään palloa tyhjään rysään.

Pian tämän jälkeen Evans Mensah otettiin kentälle Savagen tilalle.

Klubi sai pallon maaliin, kun peliä oli takana 70 minuuttia. Morelosin paluupalloon sännännyt Akseli Pelvas naulasi pelivälineen verkon perukoille, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Viimeisellä kympillä Klubi suoritti toisen vaihtonsa, kun Pelvas teki laidalla tilaa Ousman Jallow’lle.

Klubi ei hallinnasta huolimatta onnistunut luomaan enää tekopaikkoja ottelun lopussa, vaan ainutlaatuisen tunnelman vallitessa päädyttiin pistejakoon.

Tasapelistä ansaitun pisteen myötä HJK jatkaa sarjakärjessä.

– Tämä oli ensimmäinen Stadin Derbyni ja hieno kokemus täyden katsomon edessä. Mutta peli olisi pitänyt hoitaa, lopputulos kirvelee, kommentoi täydet minuutit pelannut Juha Pirinen.

Klubi pelaa seuraavan ottelunsa jo lauantaina, kun joukkue matkaa FC Lahden vieraaksi. Ottelu alkaa kello 15:00.