Otteluraportti: HJK-Kalmar FF 2-2 (0-1)

Klubin Marbellan leiri tuli päätökseensä Kalmaria vastaan käydyn harjoitusottelun päätteeksi. Ruotsalaiset veivät ensimmäistä jaksoa selkeästi tehden yhden maalin ja Klubi taas toista jaksoa tehden kaksi maalia. Kun Kalmar osui toisellakin jaksolla kertaalleen, päädyttiin Espanjassa 2-2 tasatulokseen. HJK:n maaleista vastasivat joukkueen japanilaispelaajat Atom ja Mike Havenaar.

Kalmar aloitti ottelun HJK:ta pirteämmin ja siirtyi 26. minuutin kohdalla ansaitusti johtoon. Klub-debyyttinsä tehnyt HJK-vahti Daniel Örlund torjui paristakymmenestä metristä lähteneen laukauksen eteensä ja Daniel Elm pääsi siirtämään paluupallosta Kalmarin johtoon. Klubi ei avausjaksolla saanut juuri tilanteita luotua ja tauolle siirryttiinkin 0-1 tappioasemassa.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua ja HJK nousikin heti 52. minuutin kohdalla tasoihin Atomin laukoessa pallon Kalmarin maaliin. Erfan Zeneli avasi Atomin puolesta kentästä loistavalla syötöllään puhtaaseen läpiajoon, eikä japanilainen erehtynyt avopaikasta. Klubi oli koko toisen jakson selvästi avauspuolikasta aktiivisempi ja varsinkin viimeisen puolen tunnin aikana pallo oli jatkuvasti Kalmarin kenttäpuoliskolla.

Klubin kova painostus tuotti toistamiseen tulosta  77. minuutin kohdalla, kun Sebastian Sorsa avasi loistavasti Atomille, joka jatkoi tyhjään tilaan Mike Havenaarille. Havenaarilla oli helppo työ viimeistellä tyhjillään ammottavaan Kalmar-maaliin ja Klubi siirtyi ottelussa 2-1 johtoon.

Kalmar kuittasi kuitenkin Klubin johtomaaliin nopeasti ja pallo oli minuutti Havenaarin johtomaalin jälkeen Klubin maalissa. Örlund venyi upeasti ensimmäisen laukauksen tielle, mutta Romarion laukomaan kakkospalloon Örlundkaan ei ehtinyt ja näin ollen ruotsalaiset nousivat saman tien tasoihin.

Molemmilla joukkueilla oli vielä lopussa tilaisuutensa. Havenaar sai Schüllerin hienon syötön haltuunsa rangaistusalueella, mutta Kalmarin maalivahti venytti japanilaishyökkääjän laukauksen tielle. Kalmar oli ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla todella lähellä voittoa, kun pallo pelattiin Klubimaalin tolppaan. Örlund venytti sormensa laukauksen tielle ja torjui vaarallisen tilanteen pystytolppaan, josta pallo vieri maaliviivaa pitkin, kunnes Markus Heikkinen siivosi tilanteen väljemmille vesille.

Klubin harjoitusleiri päättyy tiistaina, jolloin joukkue matkaa takaisin Suomeen.

HJK-Kalmar FF 2-2 (0-1)

( 52. Atom, 77. Havenaar – 26. Elm, 78. Romario )

HJK: Örlund; Lampi (46. Sorsa), Moren, Heikkinen, Baah (70. Lehtinen); Schüller, Lingman (46. Havenaar); Lod, Atom, Zeneli (84. Malolo); Jallow (64. Haglund)

Vaihdossa: Sahlgren, Heikkilä, Halme, Peiponen, Moussi, Soisalo