Otteluraportti: HJK-KuPS 1-1 (1-1)

Klubi jäi kotonaan harmittavaan tasapeliin KuPSin kanssa, kun joukkueet tasasivat pisteet 1-1 lukemin. KuPS meni ottelun alussa Charles Traffordin maalilla johtoon, mutta Demba Savage kuittasi maalin nopeasti ja toi HJK:n tasoihin. Lopulta, kun toisella jaksolla ei nähty maaleja, päädyttiin ottelussa samoihin 1-1 lukemiin.

Ottelun alku oli molemmille joukkueille vaikea ja maalipaikoille ei oikein päästy. Trafford pääsi viemään vieraat johtoon hieman onnekkaasti. Pallo jäi pyörimään kulmapotkusta HJK:n maalille ja Trafford oli ensimmäinen palloon ylettänyt pelaaja. Törkkäys riitti viemään KuPSin johtoon, mutta johto kesti vain viitisen minuuttia.

Klubi alkoi luomaan painetta kuopiolaisten maalille heidän johto-osumansa jälkeen. Ensin Erfan Zeneli pelasi loistavasti Rasmus Schüllerin tekopaikkaan, mutta keskikenttäpelaajan laukaus pysähtyi KuPSin maalilla pelanneeseen Tomi Maanojaan. Seuranneesta kulmapotkusta isännät kuitenkin rankasivat. Lyhyenä pelattu kulma päätyi lopulta Mike Havenaarin päähän. Japanilainen jatkoi puskemalla pallon maalin edessä päivystäneelle Demba Savagelle, joka viimeisteli varmasti, 1-1. Maali oli Savagelle jo kauden viides, ja gambialainen siirtyi osumallaan yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin paljon pieniä loukkaantumisia ja yhteentörmäyksiä. Aivan jakson lopussa tulleen törmäyksen seurauksena Valtteri Moren jouduttiin lopulta vaihtamaan kentältä puoliajalla, päävamman vuoksi. Hetkeä aiemmin Morenilla oli hyvä paikka siirtää isännät johtoon, mutta hänen puskunsa Schüllerin keskitykseen meni leveäksi.

Sebastian Sorsa tuli tauolla Morenin tilalle ja HJK alkoi vyöryyttää hyökkäyksiä kohti Klubipäätyä. Atom esitti toisen jakson alussa jälleen taituruuttaan, kun japanilainen esitti näppärän karatepotkun, joka lipui hieman yli maalin. Lisäksi japanilainen oli tilanteessa niukasti paitsiossa.

Seuraavat paikat syntyivät Havenaarille. Japanilaiskärki ei aivan ylettänyt Savagen hyvään keskitykseen ja vaarallinen tilanne kuivui kokoon. Hetkeä myöhemmin Havenaar revittiin HJK:n vapaapotkun antamisen jälkeen kumoon rangaistusalueella, mutta erotuomari Petteri Kari vihelsi lopulta tilanteen puolustavan joukkueen hyväksi. Savage ei tilanteesta pitänyt, ja hän sai lopulta katsella keltaista korttia protestuituaan tilannetta voimakkaasti.

Mitä pitemmälle toinen jakso eteni, sitä enemmän Klubi loi painetta KuPSin maalille. Maali roikkui ilmassa, mutta Havenaarin lukuisat puskut ja jatkot eivät löytäneet kohdettaan, eikä Savagen useasta hyvästä nousustakaan päästy viimeistelemään. Illan kenties näkyvin hahmo, Rasmus Schüller, pääsi kokeilemaan vastapalloonkin, mutta KuPSin puolustus blokkasi kudin urhoollisesti, vaikka seurauksena olikin kanveesiin painuminen.

Lopulta Klubi ei onnistunut huimasta rynnäköstään huolimatta ohittamaan Maanojaa ja Helsingissä päädyttiin 1-1 tasatulokseen. Klubi metsästää seuraavaa voittoon ensi keskiviikkona, jolloin Sonera Stadiumille saapuu vierailulle Keith Armstrongin sarjanousija Ilves.

HJK: Örlund; Peiponen, Moren (46: Sorsa), Heikkilä, Lampi (72. Moussi); Schüller, Kolehmainen; Savage, Atom, Zeneli (89. Mendy); Havenaar

Vaihdossa: Sahlgren, Malolo, Klinga, Jallow

HJK-KuPS 1-1 (1-1)