Otteluraportti: PK-35 Vantaa – HJK 1-1 (1-1)

HJK pelasi Liigacup-kauden ensimmäisen vierasottelunsa lauantaina Vantaan Myyrmäki-hallissa. PK-35 Vantaata vastaan päädyttiin todella tiukan ja tasaisen väännön jälkeen 1-1 tasatulokseen ja pistejakoon.

Vantaalaiset olivat ottelun alussa hieman hallitsevampia ja pystyivät luomaan paikkoja Klubin maalille. 12. Minuutin kohdalla kotijoukkueen Pablo Counagolla oli hyvä tilanne puskea punamustat johtoon, mutta pusku suuntautui hieman ohi Thomas Dähnen vartioiman Klubi-maalin.

Seuraavasta hyvästä tilanteesta kotijoukkue sitten rankaisi HJK:ta. Counago antoi 23 minuutin kohdalla hyvän läpisyötön Njazi Kuqille, jolla oli helppo työ viimeistellä päivän ensimmäinen osuma läpiajosta, 1-0 isännille.

Reilun puolen tunnin kohdalla Klubilla oli hyvä tilanne tulla pelissä tasoihin, mutta Ivan Tatomirovicin kulmapotkusta puskema pallo valui niukasti takatolpan ohi. Paria minuuttia myöhemmin Atom syötti Saku Ylätuvan puolittaiseen läpiajoon, mutta Ylätuvan sijoitus meni puoli metriä ohi.

Vajaa viisi minuuttia ennen taukovihellystä Klubi viimein onnistui. Alfredo Morelos antoi Atomille namupassin ja japanilainen viimeisteli varmuudella takakulmaan, 1-1. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle. Vastahyökkäyksestä tullutta maalia edelsi Thomas Dähnen mallikas torjunta Kuqin läheltä tulleeseen maalintekoyritykseen.

Toisen jakson alussa tunteet kuumenivat, kun Mateo Miguez lanasi Atomin takaapäin nurin. Tuomarin pilli soi vapaapotkun ja varoituksen merkiksi ja pelin ollessa poikki Counago tuli tönäisemään maasta nousseen Atomin takaisin kentän pintaan. Counago selvisi tilanteesta keltaisella kortilla.

Toisella jaksolla ei huippupaikkoja nähty yhtä paljoa kummassakaan päässä kuin ensimmäisen nelivitosen aikana. Counago oli jo toistamiseen lähellä joutua ulosajetuksi, kun hän veti Atomilta takaapäin jalat alta 71 minuutin kohdalla, mutta erotuomari Tommi Grönman antoi armon käydä oikeudesta. PK-35:n valmentaja Shefki Kuqi reagoi tilanteeseen vaihtamalla espanjalaisen pois kentältä.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua isännät olivat vähällä siirtyä maalin johtoon. Miguez tarjoili pallon vasemmalta laidalta hyvin maalinedustalle, mutta Tatomirovic siivosi pallon väljemmille vesille. Jatkotilanteesta Lucas Kaufmann tarjoili hyvän keskityksen Njazi Kuqille, jonka pusku meni niukasti maalin ohi.

Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut lopussa murtamaan vastustajan tiivistä puolustusta, päädyttiin Myyrmäki-hallissa 1-1 tasatulokseen. Liigacupin alkulohkovaihe päättyy Klubin kannalta ensi torstaina FC Interin vieraana Turussa.

HJK: Dähne; Järvenpää (64. Sorsa), Rexhepi, Tatomirovic, Taiwo;
Dahlström, Lingman; Lappalainen (46. Alho), Ylätupa, Atom; Morelos (82.