Tilastoraportti: HJK vs Inter, kolmas yritys

Klubin kahden liigaottelun tappioputki kotikentällä sai päätöksensä, kun joukkue voitti vahvalla toisen jakson esityksellä FC Interin. Ensimmäinen jakso oli tilastojen valossa vaisuhko, mutta heti toisen jakson alettua tilanteita alkoi syntyä, ja kone lähti kunnolla käyntiin. Inter jäi lopulta vaille mahdollisuuksia.

Ensimmäisen jakson maalintekoyrityksistä vastasivat Amr Gamal, joka pääsi yrittämään maalintekoa kolmesti sekä Mosa, joka yritti maalia kahdella kaukolaukauksellaan. Vaaralliset maalintekoyritykset jäivät kuitenkin syntymättä.

HJK aloitti maalinteon heti toisen jakson aluksi, kun Gamalin tilalle vaihdettu João Klauss painoi pallon maaliin lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun 47:nnellä minuutilla. Maalin jälkeen Klubi jatkoi maalintekoyritysten tehtailua Klaussin sekä Anthony Annanin toimesta. Kotijoukkueen toinen maali syntyi jälleen Klaussin jalasta, tällä kertaa tarkka viimeistely oikeaan alakulmaan Sebastian Dahlströmin syötöstä.

xG-kuvaaja

Ottelun viimeisen puolituntisen parhaat maalintekopaikat tulivat Filip Valenčičille, joka pääsi kahdesti nokikkain Inter-veskari Henrik Moisanderin kanssa. Ensimmäisen näistä Valenčič viimeisteli varmasti maaliin, toisella yrittämällä pallo vieri niukasti maalin ohi.

HJK:lla oli ottelussa yhteensä 16 maalintekoyritystä, joista 10 rangaistusalueen sisältä. Inter laukoi ottelussa vain kaksi kertaa, molemmilla kerroilla boksin ulkopuolelta.

Peli pyöri vahvasti vasemmalla laidalla pelanneen Mosan kautta. Hän olikin alakerran nelikkoa lukuun ottamatta eniten pallossa kiinni, ja syötti ottelussa 42 kertaa. HJK:n 80 pelitilannehyökkäyksestä lähes puolet (39) kulki vasemman laidan kautta, keskikaistalta hyökättiin 18 kertaa ja oikealta laidalta 23 kertaa. Vasemman laidan painotuksesta kertoo myös se, että ottelun toiseksi yleisin syöttökombinaatio (24 syöttöä) oli Mosan ja vasempana laitapuolustajana pelanneen Daniel O’Shaughnessyn välillä. Vain Hannu Patronen ja Faith Friday Obilor syöttivät keskenään enemmän, 30 kertaa.

Oikealla laidalla pelanneella Evans Mensahilla oli ottelussa eniten ohitusyrityksiä, kuusi, jotka kaikki myös onnistuivat. Ennen Inter-ottelua Mensahilla oli ollut kaudella 2018 keskimäärin 3,9 ohitusyritystä pelattua 90 minuuttia kohden, kun viime kaudella ohitusyrityksiä oli keskimäärin 4,9, Klubin joukkueesta kolmanneksi eniten Alfredo Morelosin ja Valenčičin jälkeen.

Kahteen aiempaan Inter-otteluun verrattuna pallonhallinta jakautui tiistain ottelussa joukkueiden välillä paljon tasaisemmin. Klubi hallitsi palloa 52-prosenttisesti, kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pallo oli HJK:lla 69 % peliajasta ja cupin finaalissa 72 %. Tiistaina HJK syötti 460 kertaa, huhtikuun lopussa Turussa 714 kertaa ja cup-finaalissa 548 kertaa.

Syöttöpelaaminen oli myös aiempaa suoraviivaisempaa. Tiistain voitto-ottelussaan Klubi syötti 55 pitkää syöttöä, aiemmissa keskinäisissä otteluissa lukemat olivat 19 ja 28. Syöttöjen keskimääräinen pituus oli myös reippaasti suurempi, 23,9 metriä, kun edellisissä kohtaamisissa syötöt olivat pituudeltaan keskimäärin 18,7 ja 19,5 metriä. Ennen tiistain ottelua HJK oli syöttänyt Veikkausliigassa keskimäärin 37 pitkää syöttöä ottelua kohden ja syöttöjen keskimääräinen pituus oli ollut 19,8 metriä.

Kauden kahteen edelliseen keskinäiseen otteluun verrattuna HJK pääsi tiistain voitto-ottelun pallonhallintajaksoissaan useammin maalintekoyrityksiin. Maalintekoyrityksiä HJK sai luotua keskimäärin 0,6 jokaista pallonhallintaminuuttia kohden. Kauden ensimmäisessä ottelussa vieraissa vastaava lukema oli 0,3 ja cupin finaalissa 0,4.

 

Haetaan tilastodataa HJK vs FC Inter…