Uusi valotaulu vihittiin käyttöön keskiviikon ottelussa

Ennen ottelua yleisö sai nautti HJK:n alkukauden maalikimarasta, Sakari Mattilan haastattelusta sekä muista videomaistiaisista.

Pelin aikana videotaulu näytti URHOtv:n kuvaa sekä hidastuksia huipputilanteista.
Keskiviikon JJK-ottelu oli ensimmäinen tapahtuma, jossa videotaulu pääsi kunnolla käyttöön. Käyttökokemukset olivat positiiviset jokaista katsomoa myöten. Myös videotaulun käyttäjät pitivät ensimmäistä käyttökertaa täydellisen onnistuneena.
Videotaulusta tulee vakituinen osa stadionin ulkoasua. Käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset, mistä päästään nauttimaan jatkossa.

Uusi videotaulu palvelee katsojaa

Finnair Stadiumin kehityspäällikkö ja liigajoukkueen keskikenttäpelaaja Aki Riihilahti on uuden videotaulun tulosta innoissaan.

– Me haluamme parantaa katsojien ottelukokemusta ja monipuolistaa ottelutapahtumaa videotaulun avulla.

Suunnitelmia videotaulun käytömahdollisuuksista on jo pitkä lista. Taululla voi näyttää HJK:n pelaajien videoesittelyjä, koosteita harjoituksista ja hidastuksia maaleista sekä mainoksia, veikkaustilanteita muilta paikkakunnilta ja vaikka HJK:n historiallisia videopätkiä.

– Sen käyttömahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

– Haluan silti painottaa, että taulun tarkoitus on täydentää ottelutapahtumia, ei missään tapauksessa häiritä. Ensisijainen asia on pelaajien pelirauha, Riihilahti sanoo.

Laadusta ei tingitty. Tarjouksia tuli usealta taholta, ja Riihilahti vakuuttaa, että valinta on tehty huolella. Suurilla stadioneilla videonäytöistä tulee poikkeuksetta erottamaton osa kokonaisuutta.

–  Myös uudesta taulusta tulee oma persoonallinen osa stadionin ulkoasua, joten se on valittu harkiten.