Ei tuliaisia saarelta

Klubi ei onnistunut toisen puoliajan dominoinnista huolimatta kääntämään huonosti alkanutta ottelua.

Ottelun ensiminuutit mentiin HJK:n vahvalla pallonhallinnalla, mutta Åland United iski kuitenkin nopeasti vastaan. Ode Fudutudilu eteni väkisin vasemmalta laidalta ja syötti maalille Monica Hagströmille, joka siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. HJK ei hätkähtänyt tilanteesta, vaan jatkoi oman pelinsä pyörittämistä. Ahvenanmaalaiset tuplasivat kuitenkin johtonsa 8. minuutin kohdalla, kun Klubin puolustus ei saanut purettua korkeaa palloa boksista. Åland United sai tämän jälkeen selkeämmin otetta pelistä.

HJK:n peli piristyi vielä ensimmäisen puoliajan loppuun ja viimeiset viisitoista minuuttia mentiin jälleen vahvasti helsinkiläisten komennossa. Pääsy viimeiselle kolmannekselle sekä murtavat syötöt tuottivat kuitenkin Klubille suuria vaikeuksia, sillä Åland United oli valunut koko ryhmityksen voimin omalle puoliskolleen. Kavennusmaali roikkui ilmassa, mutta Anna Tamminen venytti vielä jakson lopussa Essi Sainion vedon kulmapotkuksi.

HJK tuli toiselle jaksolle päättäväisenä. Åland United valui syvälle omalle puoliskolleen ja tyytyi katkomaan hyökkäyksiä isoina purkupalloina. Klubin hallinta konkretisoitui viimein 64. minuutilla, kun Annika Huhta harhautti jalkansa auki ja veti pallon vasempaan ylänurkkaan. Tämän enempää ei Klubin valtava taistelu ja paine tuottanut Ahvenanmaalla tulosta.

– Lähtökohdat otteluun hankaloituivat, kun jouduimme tekemään lämmittelyn ja viidentoista minuutin kohdalla vaihtoja. Siitäkin huolimatta ottelun alku pitää pystyä pelaamaan paremmin. Teimme ison tasonnoston kuitenkin jo ensimmäisellä jaksolla ja pystyimme ottelun edetessä parantamaan oma pallollista sekä pallotonta pelaamista paljon, avaa päävalmentaja Jonne Kunnas.

– Toisella jaksolla hetkittäin dominoimme, mutta laadukkaita maalipaikkoja pitää pystyä luomaan vielä enemmän ja hyvää vastustajaa vastaan nämä maalipaikat pitää myös pystyä hyödyntämään paremmin. Sarja on pitkä ja tasainen, joten jatkamme eteenpäin oman pelaamisen kehittämisen kautta kohti seuraavaa ottelua.

Åland United – HJK 2-1 (2-0)
2. Monica Hagström
8. Emelie Johansson
64. Annika Huhta

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Nea Lehtola
Mimmi Nurmela
Elina Myllymäki
Maaria Roth
Annika Huhta
Linda Ruutu (C)
Essi Sainio
Katariina Kosola
Emmaliina Tulkki
Wilma Sjöholm (18. Eveliina Parikka)

Vaihdossa: Kork, Pietikäinen, Rinkinen ja O’Donnell