Essi Sainio jatkaa HJK:ssa!

HJK ja Essi Sainio ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Alkava kausi on Sainiolle seitsemäs perättäinen Klubin sinivalkoisessa paidassa.

Essi Sainio - HJK Helsinki @ Kalevi Hamalainen

Essi Sainio esiintyi menneellä kaudella vahvasti HJK:n jokaisessa Kansallisen Liigan ottelussa viimeistellen viisi maalia. Vaikka vuodessa oli paljon hyvääkin, on myös pettymys vielä tuoreena hyökkääjän mielessä.

– Viime kausi oli toki pettymys, hallitseva mestari ei voi tavoitella muuta kuin mestaruutta. Emme kuitenkaan pystyneet uusimaan mestaruutta ja itseäni se on motivoinut pre-seasoniin valmistavassa harjoittelussa. Olen suhteellisen tarkkaan analysoinut omaa pelaamistani sekä henkisiä ominaisuuksiani ja tiedän, mitä haluan ja mitä minun tulee kehittää, Sainio pohtii ja jatkaa:

– Tiedän, mitä minulta odotetaan kentällä ja sen ulkopuolella ja ajattelen, tai paremminkin vaadin itseltäni sen, että kokeneena pelaajana erotun kentällä. Haluan kehittyä joka päivä, ja ensi kausi tulee haastamaan minua varmasti pelillisesti. Tuleva kausi tulee haastamaan minua myös henkisellä puolella ja uskon, että mahdollisuudet kehittyä kokonaisvaltaisesti niin pelaajana kuin ihmisenäkin ovat HJK:ssa hyvät.

Sainion otteita on saanut seurata kuluneena syksynä Kansallisen Liigan lisäksi Helmareissa. Sainio nousi takaisin A-maajoukkueeseen ja oli Helmareiden mukana kaatamassa Skotlantia. HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas näkee tämän olevan hyvä esimerkki 34-vuotiaan Sainion kyvystä kehittyä.

– Essi toimii esimerkkinä monelle siitä, että vielä kokeneella iällä pystyy kehittymään sekä kehittämään. Hän omaksui edellisellä kaudella tapahtuneen pelipaikan muutoksen ja on siitä asti kehittynyt tasaisesti. Hän on noussut liigan parhaimmistoon omalla pelipaikallaan ja uskon, että kehitys tulee jatkumaan samanlaisena. Tästä palkintona on ollut nousu takaisin A-maajoukkueeseen. Essi on iso johtaja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, Jonne Kunnas summaa.

Sainio on itse samoilla linjoilla:

– Ensi kaudella HJK:ssa nähdään taas yhtä vuotta kokeneempia pelaajia, joihin lasken myös itseni. Jalkapalloilijana et koskaan ole valmis, eikä ura ole kronologinen. Kokemus on tärkeä, mutta se myös helpottaa näkemään esimerkiksi sen, mitä on vielä kehitettävä. Samalla se myös auttaa nauttimaan pelaamisesta. Muun muassa näistä syistä pelaan edelleen.