Helsinki on sinivalkoinen!

HJK otti vakuuttavan 0-2 voiton paikallisvastustaja PK-35:stä.

Riku Laukkanen

HJK aloitti Helsingin derbyn Olympiastadionin nurmella hieman haparoivasti. PK-35 pystyi hyödyntämään vahvaa prässipelaamistaan ja ensimmäiset kymmenen minuuttia Klubi pyrki etenemään lähinnä vastahyökkäyksin.

Tämän jälkeen HJK pääsi peliin mukaan paremmin ja otti ottelun pallonhallinan itselleen. Ottelun avausmaali nähtiin 26. minuutilla, kun Katariina Kosola haastoi laidassa ja pelasi täydellisen syötön keskustaan Hanna Ruohomaalle, jonka laukaus painui ohi PK-vahti Lotta Rosenströmin. Klubilla oli ensimmäisellä jaksolla mahdollisuus tuplata johtonsa, mutta Essi Sainion pusku kimmahti ylärimaan.

HJK oli toisella puoliajalla selvästi vahempi joukkue ja sinivalkoiset hallitsivat palloa varmoin ottein. Ottelun toinen osuma nähtiin 71. minuutilla, kun Ruohomaa löysi maalin edestä Emmaliina Tulkin, joka viimeisteli kauden toisen osumansa. PK-35 väsähti ottelun loppupuolella, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Näin ollen HJK otti loppuunmyydyllä Olympiastadionilla vakuuttavan voiton. Ottelua oli seuraamassa yhteensä 1833 ihmistä, joka on myös uusi Kansallisen Liigan yleisöennätys. Päävalmentaja Jonne Kunnas oli silminnähden tyytyväinen pelin jälkeen.

– Upea tapahtuma sai arvoisensa ottelun! Olen tyytyväinen pelimme rakenteen kokonaisuuteen: kontrollin lisäksi pystyimme olemaan vaarallisia laadukasta vastustajaa vastaan. Nyt on tärkeintä pitää huolta palautumisesta ja siirtää katseet ensi viikkoon, koska ottelutahti on tiukka.

PK-35 – HJK 0-2 (0-1)
26. Hanna Ruohomaa
72. Emmaliina Tulkki

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Nea Lehtola
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Annika Huhta (88. Tessa Rinkinen)
Kristina O’Donnell
Essi Sainio
Katariina Kosola (85. Elina Myllymäki)
Emmaliina Tulkki
Hanna Ruohomaa (79. Eveliina Parikka)

Vaihdossa: Kork, Burton, Pesonen ja Ndombele.