HJK ja Kokkola F10 tasasivat pisteet

Tasapelipiste oli HJK:n ensimmäinen Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa. Pistesaaliin avautumisen myötä Klubi nousi 30 pisteeseen, kun sarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta.

Lauantain kamppailu oli vauhdikas ja suhteellisen tasainen alusta loppuun asti. Tosin kotijoukkueella oli enemmän maalintekopaikkoja kuin Kokkolalla. Osasyy klubilaisten maalintekopaikkojen epäonnistumiseen oli Kokkolan maalivahti Linda Säätelä, joka pelasi erinomaisen ottelun. Avausjaksolla Klubi pyrki rakentamaan peliä hiukan maltillisemmin, vierasjoukkueen hyökkäykset olivat taas suoraviivaisempia.

Klubin johtomaali tuli 20 minuutin pelin jälkeen. Heidi Paajonen katkoi vierasjoukkueen hyökkäyksen keskialueella. Paajosen pystysyöttö löysi Stephanie Rosen Kokkolan puolustuslinjan etupuolella. Rose menetti jo pallon kertaalleen mutta sai sen uudelleen itselleen ja onnistui pelaamaan Vera Saastamoisen yksin läpi. Tämä ei erehtynyt vaan viimeisteli kauden 17. osumansa, jolla hän jakaa maalintekijätilaston kärkipaikan Åland Unitedin Cynthia Uwakin kanssa. Maali jäi myös avausjakson ainoaksi.

Tauolla Klubin päävalmentaja Maria Virolainen joutui vaihtamaan kentältä pois toppari Jennifer Ludemannin, joka oli saanut ”puujalan”.

Toinen puoliaika jatkui pitkälti samoissa merkeissä kuin avausjaksokin. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia maalintekoon. Kotijoukkueen paras maalintekopaikka osui Stephanie Roselle, joka ohjasi tapojensa vastaisesti pallon muutamasta metristä yli maalin.

Vierasjoukkue ei halunnut palata länsirannikolle tyhjin käsin. Vierasjoukkueen yritys palkittiin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain minuutti. Yksi Klubin ongelmakohtia koko kauden ajan on ollut puolustaminen erikoistilanteissa. Taas kerran kulmapotkun jälkitilanteesta syntyi maali. HJK:n puolustus onnistui purkamaan kulmapotkun sivurajan tuntumaan. Tilannetta ei kuitenkaan pelattu loppuun asti, vaan Kokkolan pelaaja pääsi antamaan laadukkaan keskityksen takatolpalle, josta Satu Kivijärvi puski pelivälineen varmasti sisään.

Päävalmentaja Virolainen oli luonnollisesti harmistunut loppuhetken tasoituksesta.

– Kahden pisteen menettäminen aivan loppuhetkillä tietysti kaivelee. Jos jonkun yksittäisen pelaajan haluaa mainita, niin Mari Perasto oli tänään hyvä. Hän pelasi pitkästä aikaa puolustajana ja hoiti tehtävänsä hyvin.

HJK kohtaa seuraavaksi lauantaina klo 13.00 Töölön Pallokentällä sarjavoittonsa jo varmistaneen Åland Unitedin.

 

HJK – Kokkola F10 1–1 (1–0)

20. 1–0 Vera Saastamoinen

89. 1–1 Satu Kivijärvi

 

HJK:n avauskokoonpano:

Noora Matikainen, Sanna Huhtamo, Jennifer Ludemann, Mari Perasto, Ulla Matikainen, Annika Tossavainen, Stephanie Rose, Heidi Paajonen, Laura Hyvönen, Jessi Hietanen, Vera Saastamoinen

 

Vaihtopelaajat:                                                                                                        

Ella Rinta-Filppula, Julia Säppi, Veera Viitikko, Petra Koivuvaara, Ilona Mikkelä, Sanna Mäki

 

Vaihdot:

46′ Jennifer Ludemann -> Ella Rinta-Filppula

68′ Ulla Matikainen -> Sanna Mäki

77′ Jessi Hietanen -> Petra Koivuvaara

81′ Annika Tossavainen -> Veera Viitikko

 

Veikkaustähdet:

*** Sanna Huhtamo, HJK

**   Linda Säätelä, Kokkola F10

*     Stephanie Rose, HJK