HJK jatkaa voittoputkessa – nyt kaatui Nice Futis

HJK otti sunnuntai-iltana neljännen voittonsa liigassa putkeen kaadettuaan Nice Futiksen Töölön pallokentällä. Raitapaidat pysyvät sarjataulukon neljännellä sijalla. Sinivalkoisilla on seitsemän pistettä kärkipaikkaan, jota pitää hallussaan yhden ottelun enemmän pelannut FC Honka.
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen selvällä hallinnalla. Avausminuutit antoivat vahvat merkin ensimmäisen puoliskon, sekä koko ottelun suunnasta. HJK piti vierasjoukkue Nice Futiksen tiukasti omalla kenttäpuoliskollaan lähes koko ottelun.
Avausmaali tuli jo kymmenen minuutin kohdalla. Marianna Tolvanen sai pallon rangaistusalueen edessä ja syötti sen oikeaan laitaan Satu Kruusille. Kruus pommitti pallon maalia kohti ja vierasjoukkueen maalivahti sai vain hädin torjuttua pallon ylärimaan. Laitapelaaja Emmi Alanen oli ensimmäisenä haaskoilla ja vei kotijoukkueen 1-0 – johtoon aivan maalin edestä.
Ensimmäinen puoliaika meni lähes täydellisessä HJK-hallinnassa, mutta Nice Futis sai pidettyä sinivalkoraitaiset joten kuten rangaistusalueen ulkopuolella.
Viitisen minuuttia toisen puoliskon alkuun Klubi lisäsi johtoaan. Pallo päätyi pienen hässäkän päätteeksi boksin oikeaan laitaan Nora Heroumille. Heroum laukoi pallon kohti vasenta reunaa, josta pallo kimposi vierasjoukkueen puolustajan kautta maaliin.
Tunnin kohdalla HJK siirtyi 3-0 – johtoon. Pallo pelattiin vasemmalla laidalla Elina Syrjälälle. Syrjälä syötti pallon boksin eteen, josta kärkipelaaja Satu Kruus laukoi pallon verkon perille.
Muutamaa minuuttia myöhemmin Syrjälä rakensi jälleen hyökkäystä laidallaan. Laitapelaaja antoi syötön ylöspäin Marianna Tolvaselle, joka lähti kuljettamaan palloa kohti porilaisten maalia. Tolvanen harhautti puolustajan ja laukoi pallon maalivahdin kautta maalipuiden väliin.
Ottelun tsempparipalkinnon pokannut Satu Kruus pääsi kaunistelemaan lopulliset 5-0 – lukemat taululle noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Emmi Alanen sai pallon viitisen metriä maalista päätyrajalla. Alanen siirsi pallon takaviistoon Kruusille, jolla oli helppo työ laittaa pallo reppuun.
HJK 5 – 0 Nice Futis
1- 0 Alanen ’10
2-0 Heroum ’49