HJK kohtaa FC Hongan torstaina

Noin neljäsosa kautta on jo takana. HJK on sarjassa toisena ja suurempia pettymyksiä ei ole tullut kuin yksi – kahden kierroksen takainen kotitappio NiceFutikselle, joka katkaisi Klubin puolentoista vuoden tappiottoman putken. Samassa tappiossa murtui myös lähes kahden vuoden mittainen kotitaika. Edellisen kerran kun HJK ylipäätään hävisi, oli vastassa FC Honka. Edellisen kerran kun HJK hävisi kotonaan kesäkuussa 2009, oli vastassa FC Honka. Espoolaiset saapuvat torstaina Talin nurmelle ilman tappioita tämän kauden liigassa. FC Honka on pelannut sarjan kärkijoukkueiden kanssa tasan ja voittanut muut ottelunsa. Ottelu on molemmille joukkueille hyvä mittari tämän hetken vireestä.
HJK:n valmentaja Jutta Rautiainen kertoo joukkueen jatkavan tarmokkaasti omalla pelityylillään.
– Olemme hallinneet otteluita toivotusti, mutta kuten nähty: maalinteko ei ole ikinä helppoa. Honkaa vastaan saamme tehdä kaikkemme maalien eteen, sillä (Timo) Lounion joukkueet osaavat aina puolustaa, Rautiainen kehuu kollegaansa.
Rautiaisen mukaan ryhmää ei tarvitse erikseen motivoida tähän otteluun, sillä FC Honka sytyttää joukkueen taatusti. Viime vuosina espoolaiset ovat olleet se menestyneempi osapuoli pääkaupunkiseudulla. Hongalla on kolme mestaruutta viimeiseltä viideltä vuodelta. HJK-valmentajan mukaan ryhmät ovat muuttuneet viime vuodesta huomattavasti, muttei näe sillä olevan merkitystä. Liigan käynnistyttyä molemmat ovat aloittaneet puhtaalta pöydältä.
– Taitoerot ovat minimaaliset. Torstaina mitataan valmistautuminen ja miten rentoutuneesti me pystytään pelaamaan. Tulemme tekemään kaiken mahdollisen, että saamme hyvän suorituksen. Mitään ei anneta, eikä varmasti saada ilmaiseksi. Asenne on kuitenkin kunnossa ja joukkueessa on hyvä fiilis, HJK-luotsi valaisee.
Klubi pääsee torstaina viimeinkin ensimmäistä kertaa kotijoukkueena ulkokentälle tällä kaudella. Ottelu pelataan Talin liikuntapuistossa torstaina 26.5 kello 18.30.