HJK kohtaa mestarijoukkueen

Ahvenanmaalaiset ovat jo varmistaneet mestaruutensa, kun ylempää loppusarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta. Åland United on hävinnyt koko kaudella ainoastaan yhden ottelun, 2–1 vieraissa Honkaa vastaan. Joukkueen maaliero on musertava 80–13.

HJK on puolestaan sarjassa 30 pisteellä neljäntenä. Joukkue tarvitsee vielä muutaman pisteen varmistaakseen sijoituksensa.

Maaliskuussa pelattu kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä Ahvenanmaalla päättyi Åland Unitedin 7–0-murskavoittoon. Sen sijaan elokuussa käyty toinen kamppailu Talissa oli ehkä Klubin kauden paras ottelu. Tuolloin pisteet jaettiin 2–2-lukemin. Joukkueen tähti oli Stephanie Rose, joka viimeisteli Klubin molemmat osumat.

Ålandin tehokkain ja samalla sarjan paras maalintekijä yhdessä Klubin Vera Saastamoisen kanssa on ollut nigerilaishyökkääjä Cynthia Uwak 17 osumallaan. Ahvenanmaalaiset eivät kuitenkaan ole olleet yhden maalintekijän varassa, vaan maalintekovastuu on jakautunut usean pelaajan kesken; Monica Dolinsky on viimeistellyt 15 osumaa, ex-klubilainen Tiina Saario 14 ja Turun Palloseurasta tällä kaudella Åland Unitediin siirtynyt Juliette Kemppi 11. Peräti seitsemän pelaajaa on tehty viisi maalia tai enemmän. Veikkauspörssissä joukkueen paras pelaaja on ollut amerikkalaisvahvistus Janelle Cordia 19 tähdellään.

Joukkueella on myös paljon yhteyksiä HJK:hon. Ålandin päävalmentajana toimii Gary Williams, joka valmensi HJK:n naisia vuosina 2008–09. Joukkueen pelaajista maajoukkuepelaajat Jaana Lyytikäinen ja Tiina Saario vaihtoivat täksi kaudeksi raitapaidan Ålandin väreihin.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen tietää, että edessä on kova haaste.

– Vastassa on varmasti joukkue, joka on mestaruutensa ansainnut. Åland United on ollut tällä kaudella selvästi tasaisin, ja heillä on ollut myös parhaat pelaajat.

– Jos me haluamme lyödä heidät, niin ainakin yrityksen pitää olla huippuluokkaa. Jokaisen pelaajan pitää pystyä antamaan kaikkensa. Voittoa me kuitenkin lähdemme hakemaan vauhdikkaalla pelillä.

– Edellinen kohtaamisemme, jossa ylsimme 2–2-tasapeliin, oli yksi kauden parhaista peleistämme. Siitä ottelusta jäi mieleen, että parhaalla pelillämme me pystymme hallitsemaan palloa jopa Ålandia vastaan.

– Terveystilanteemme on aika hyvä. Laura Hyvönen oli tosin vielä eilen kuumeessa, joten hän ei varmaan pelaa.

Otteluennakko Åland Unitedin sivuilla.  

Lauantai, 12. lokakuuta, klo 13.00 HJK – Åland United, Töölön Pallokenttä