HJK on Suomen Cup -mestari 2019!

Klubi käänsi odotetun tasaisen Suomen Cup -finaalin väkisin itselleen.

Åland United tuli kovalla sykkeellä peliin ja laittoi ensi minuuteilla kovaa painetta Klubin puolustukselle. Saarelaiset olivat tehneet selkeitä muutoksia pelaavaan ryhmitykseensä joukkueiden edellisen kohtaamiseen verrattuna. HJK pääsi kuitenkin hermostuneen alun jälkeen otteluun mukaan ja otti pelitapahtumat hienoisesti kontrolliin.

Klubi teki illan ainokaisen jo 15. minuutilla vapaapotkukuviosta. Asialla oli jälleen kolmikko Annika Huhta, Jutta Rantala ja Nea Lehtola. Rantala ei kuitenkaan vetänyt tällä kertaa suoraan, vaan syötti boksiin Huhdan ja Lehtolan hämäysjuoksujen jälkeen. Lehtola keskitti maalille, jossa Emmaliina Tulkki nousi esiin ja laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksella ohi Paula Myllyojan. Åland Unitedin paras maalipaikka tuli 32. minuutilla kulmapotkusta. Phonetia Brownen pusku kävi ylärimassa, mutta kotijoukkue selvitti tilanteen.

Toisella puoliajalla Åland United oli enemmän niskan päällä ja pelin painopiste oli Klubin päädyssä. Saarelaisten vedot viuhuivat kuitenkin pääasiassa ohi Anna Koivusen vartioiman HJK-maalin. Åland Unitedin paras paikka siunaantui 66. minuutin kohdalla, kun Rosa Maria Herreros Ossorio laukoi terävästi boksin ulkopuolelta. Koivunen kuitenkin nappasi upean torjunnan alakulmasta. Klubilla oli useampi paikka lisätä johtoaan, mutta kotijoukkueen maalinteosta puuttui viimeinen terävyys.

HJK otti kuitenkin pelin vielä haltuunsa viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Åland Unitedilta tuntui loppuvan puhti sekä usko, joten Klubi pelasi minuutteja pois pelikellosta pitämällä palloa. Näin ollen hallitseva Suomen Cup -mestari HJK kruunattiin jälleen voittajaksi. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin HJK:n Anna Auvinen. Klubi kuittasi cupin voitosta 20 000 euron palkintosumman.

Perinteisen mestaruussuihkun saanut HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen silmin nähden tyytyväinen.

– Ottelu oli tasainen ja Åland pelasi selvästi paremmin kuin edellisen kerran kun kohtasimme. Ensimmäisen maalin merkitys korostuu näissä peleissä. Meillä oli paljon nuoria pelaajia kentällä, mutta myös kokeneita pelureita ympärillä. Kaikki pelaajat suoriutuivat tänään hyvin ja tämä oli joukkueelle erittäin positiivinen kokemus.

HJK – Åland United 1-0 (1-0)
15. Emmaliina Tulkki (Nea Lehtola)

Kokoonpano:
Anna Koivunen
Maaria Roth
Nea Lehtola
Anna Auvinen
Linda Ruutu
Emmaliina Tulkki
Annika Huhta (62. Elina Myllymäki)
Vilma Hakala (90+2. Tessa Auvinen)
Essi Sainio
Jutta Rantala
Hanna Ruohomaa (78. Emilia Ukkonen)

Vaihdossa: Lotta Rosenström, Ella Alakomi, Tessa Rinkinen ja Ella Pesonen.

Ashley Riefner ja Mimmi Nurmela pelasivat PK-35 Vantaan riveissä Suomen Cupia, joten he eivät olleet pelikelpoisia finaalissa.