Jutta Rautiainen jatkaa Klubin peräsimessä

Kahdella edellisellä kaudella HJK:n naisten joukkueen hopealle luotsannut Jutta Rautiainen jatkaa joukkueen valmentajana myös tulevalla kaudella.Viime kausi sujui Klubilta vaihtelevissa merkeissä, mutta hyvä loppukausi nosti joukkueen takaisin mestaruustaistoon ja kauden päätyttyä joukkue oli hopeasijalla.
– Mennyt kausi oli melko kaksijakoinen, mutta ennen kaikkea opettavainen. Ryhmässä oli paljon vaihtuvuutta ensimmäiseen kauteeni nähden ja paljon nuoria tyttöjä ajettiin sisään joukkueeseen tälle kaudelle, kertoo Rautiainen.
– Alkukesään sattui muutaman viikon heikompi jakso, joka hankaloitti suuresti mestaruustaistelua, mutta olen ylpeä siitä miten tytöt onnistuivat nousemaan tuon vaikean jakson jälkeen mukaan taisteluun mestaruudesta. Kauden aikana sorruttiin liikaa yksinkertaisiin virheisiin, mutta kokonaisuudessaan viime kausi oli ehdottomasti positiivinen, tiivistää Jutta.
Viime kausi on jo historiaa, sillä tulevan kauden joukkuetta ollaan hyvää tahtia jo kokoamassa. Jutta toivookin saavansa käyttöönsä kilpailukykyisen joukkueen, jolla on taas realistiset mahdollisuudet taistella mitaleista ja mestaruudesta.
– Joukkueen ensi kauden teemoja ovat pallollisen pelin ja peliälyn parantaminen, ne ovat vaativia asioita, joiden saavuttamiseksi pitää tehdä hurjan paljon töitä. Onneksi tytöt ovat hyvin motivoituneita harjoittelemaan, ja töitä tehdään pelaajien kehittämiseksi niin hyvin ja paljon kun näissä olosuhteissa on vain mahdollista, Jutta sanoo.
– Minun joukkueessani pelaavia tyttöjä yhdistää urheilullisuus, halu kehittyä, sekä halu pelata hyvien pelaajien kanssa, tiivistää Jutta vielä lopuksi.