Klubi jahtaamaan lisää pisteitä Tapiolaan

Kansallisen Liigan toisella kierroksella Klubi kohtaa FC Hongan lauantaina kello 16. Honka tulee kamppailemaan ensimmäisistä pisteistään, kun alla on tappio kauden avausottelusta.

Jenna Topra hallitsee palloa viime kauden avausottelussa Honkaa vastaan.

HJK aloitti kauden kotikentällään Bolt Arenalla ja otti taskuun kolme pistettä, kun PK-35 kaatui kotijoukkueen upean fanijoukon ja kannustuksen alla luvuin 4-2. FC Honka vieraili Tammelan uudella stadionilla Ilveksen vieraana ottelun päättyessä tamperelaisten voittoon 3-1. Hongan päävalmentaja Omar Adlani kertoi tuloksen olevan heille pettymys ja toteaa, että heidän tulee olla parempia jokaisella osa-alueella.

Klubin päävalmentaja Arttu Heinonen on erittäin tyytyväinen ensimmäisen ottelun esitykseen ja uskoo saman jatkuvan tulevana lauantaina. Viikolla on käyty paljon läpi edellistä ottelua, mutta katseet on myös käännetty siihen mitä tuleva Honka matsi tuo. HJK on katsonut videoilta suorituksiaan ja treeneissä on käyty läpi muun muassa miten hyökkäyspelistä saadaan vielä energisempi.

Tuttuja kasvoja on vastassa, sillä Hongassa pelaa entisiä Klubilaisia, kuten Ilona Walta ja Wilma Sjöholm. Lisäksi Honkaa edustaa HJK:n junioreissa aiemmin pelanneet Neela Antikainen ja Aura Nyholm.

– Joukkueella on todella hyvä fiilis kauden avauksesta. Tilastot tukevat sitä, että hyökättiin laadukkaasti ja pääosin onnistuttiin pitämään vastustaja pois vaarallisilta maalisektoreilta. Olemme käyneet läpi kuinka onnistumme entistäkin paremmin puolustamaan vastustajan tilanteet, Heinonen kommentoi.  

Klubin kokoonpanoon paluun tekee Tuuli Enkkilä.

Tuuli Enkkilä palaa joukkueen kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa, kun molemmat joukkueista vei pisteet vieraissa. Kaksi otteluista päättyi Bolt Arenalla Hongan voittoihin molemmat tuloksin 1-0 ja Tapiolassa HJK:n voittoon 2-0. Tulevan ottelun voisi olettaa olevan viime kauden tuloksien perusteella tasainen, mutta luvassa on kuitenkin uusi kausi ja sen tuomat muutokset.  Joukkueet eivät kohdanneet pre-Seasonilla, mutta Heinonen uskoo HJK:lla olevan hyvä käsitys miten Honka tulee pelaamaan.

– Olemme käyneet läpi heidän Ilves matsin ja harkkamatseja on pidetty myös tarkalla silmällä. Oletus on, että he pelaavat muodostelmalla 4-3-3 ja yrittävät päästä selustaan, josta toimittaa palloa luukulle.  

– Uskon, että nyt olemme todellakin valmiita kamppailemaan kolmesta pisteestä. Meidän pitää onnistua tosi hyvin hyökkäyspelaamisessa, jotta pystymme luomaan energisesti ja monipuolisesti maalintekopaikkoja.

– Myös puolustuspelaaminen tulee olemaan aktiivista. Pyrimme paineistamaan heitä ja saamaan hyviltä alueilta riistoja, joiden kautta luomme maalintekouhkaa. Täytyy pitää huoli myös siitä, että Honka ei pääse iskemään vastaan nopeasti. Meidän tulee onnistua vastaprässeissä ja tilanteen vaihdoissa, jonka lisäksi tunnistaa muutkin uhat mistä Honka yrittää iskeä, Heinonen jatkaa.

Haastattelimme Klubiin vahvuuteen tänä kautena liittynyttä Sara Sievistöä ja toista kautta pelaavaa Elisa Ikosta miten kausi on lähtenyt käyntiin ja millä fiiliksillä lähdetään tulevaan otteluun. Katso video alta:

Bolt Arenalla on todistetusti käynnissä yläkatsomon remontti, joka pääsi yllättämään haastattelussa.