Klubi ylivoimaiseen voittoon

HJK voitti sunnuntaina Kansallisen Cupin ottelussa PK-35:n maalein 6–1.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi otti pelin hallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä lähtien. Ottelun avausmaali syntyi 4. minuutin kohdalla, kun Emilia Kupsanen laukoi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin. Seuraava maali syntyi 18. minuutin kohdalla, kun Jenna Topra laukoi Lotta Kalskeen keskityksestä pallon ohi PK-vahti Tanja Kotoaron.

HJK loi hyviä hyökkäyksiä lähes liukuhihnalta ja prässipelaaminen tuotti hyviä riistoja yläalueella. 2–0-tilanteessa Kupsanen, Elisa Ikonen, Lotta Lindström ja Peppi Kontturi pääsivät kaikki kokeilemaan maalintekoa hyvistä paikoista. Klubin kolmas maali syntyi 37. minuutilla, kun Kalske keskitti ja Kontturi puski pallon voimalla yläriman kautta sisään.

Jakson lopussa PK-35 pääsi kuin varkain tekemään ainoaksi jääneen osumansa. Vastahyökkäyksen jälkeen Olivia Kåhre pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon ohi Klubin maalissa pelanneen Maija Kootan. Näin tauolle mentiin Klubin johdossa 3–1.

Toisella jaksolla Klubi jatkoi edelleen hyvää pelaamistaan ja sävel pelissä säilyi samana. Tunnin kohdalla Lindström onnistui maalinteossa kahdesti pikatahtia: Ensin riistoon jälkeen sijoitus maaliin ja sitten laukaus boksin sisältä hyvän hyökkäyksen jälkeen.

70. minuutilla Kalske onnistui vielä maalinteossa kertaalleen ja näin Klubi nappasi itselleen voiton lukemin 6–1.

– Todella tyylikäs ottelu meiltä. Hyökkäsimme laadukkaasti ja monipuolisesti. Saimme myös paljon erikoistilanteita, joilla loimme hyvää painetta vastustajalle. Teimme kuusi erittäin hienoa maalia ja vielä viisi eri maalintekijää, joten saimme runsaasti hienoja onnistumisia, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

– Puolustaminen oli myös läpi ottelun hyvä tasolla, pois lukien se yksi takaiskumaali. Myös prässi toimi hyvin ja saimme paljon riistoja.  Olen enemmän kuin tyytyväinen joukkueen tekemiseen ja peli-ilmeeseen läpi ottelun. Olen Iloinen myös meidän debytanteista ja heidän otteistaan kentällä, Heinonen jatkoi.

Voitolla HJK varmisti jatkopaikan Kansallisessa Cupissa. Ensi lauantaina pelataan viimeinen lohkovaiheen peli, kun Åland United saapuu vieraaksi Talin halliin.

– Nyt meidän on tärkeä jatkaa oman pelaamisen kehittämistä edelleen kohti sarjakauden alkua, mutta hyvällä tiellä olemme. Nyt keskitytään palautumiseen ja jatketaan työntekoa kohti ensi viikon lohkovaiheen päätöspeliä Ålandia vastaan. Pelistä on tulossa varmasti äärimmäisen kova ja erilainen kuin aikaisemmista cupin peleistä, päävalmentaja totesi.

HJK – PK-35 6-1 (3–1)
4. 1-0 Emilia Kupsanen
18. 2-0 Jenna Topra
37. 3-0 Peppi Kontturi
38. 3-1 Olivia Kåhre
60. 4-1 Lotta Lindström
66. 5-1 Lindström
70. 6-1 Lotta Kalske

Kokoonpano:
Maija Koota
Tea Heininen
Mimmi Nurmela
Laura Hillberg
Lotta Kalske (75. Milja Kiviranta)
Jenna Topra
Elisa Ikonen (45. Tuuli Enkkilä)
Daniela Tolonen (66. Helmi Raijas)
Lotta Lindström (66. Sonja Hillberg)
Peppi Kontturi
Emilia Kupsanen (90. Veera Hellman)