Pisteet jaettiin pitkäperjantaina – “Onnistuimme laittamaan Ålandin ahtaalle koko ottelun ajan”

Preseason on saatu harjoitusotteluiden osalta päätökseen. HJK ja Åland United pelasivat 2–2 tasapelin Bolt Arenalla. 

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK:n ja saarelaisten kohtaaminen alkoi tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili molemmissa päissä. 

HJK pääsi iskemään ottelun avausmaalin ensimmäisen puoliskon loppupuolella 40. minuutilla. Sara Sievistön nopea haltuunotto ja laukaus Nelli Kalskeen riistosta vei Klubin 1–0 johtoon. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa. 

Toisella puoliskolla 55 peliminuutilla Åland United pääsi rokottamaan kotijoukkuetta ja tekemään tasoitusmaalin. Vain 11 minuuttia myöhemmin HJK:n Lilli Halttunen pääsi kuitenkin riistämään pallon vieraiden maalivahdilta ja upottamaan pallon tyhjään maaliin vieden Klubin toistamiseen johtoon.  

Kun ottelua oli pelattu 77 minuuttia, saarelaiset onnistuivat yllättämään kotijoukkueen ja laukomaan pallon maaliin tasoittaen ottelun 2–2. Ottelu päättyi pisteiden jakoon. 

– Kaiken kaikkiaan tasainen vääntö Ålandia vastaan. Olimme hyvällä jalalla liikkeellä, vaikka olemme painaneet kovasti hommia koko pitkän preseasonin. Olemme todella hyvässä fyysisessä kunnossa, kun kausi alkaa, joukkueen päävalmentaja Arttu Heinonen sanoo. 

– Onnistuimme laittamaan Ålandin ahtaalle koko ottelun ajan meidän hyvällä pallollisella tekemisellä ja aktiivisella prässipelaamisella. Saimme paljon riistoja ja hyökkäyksiä eri tiloihin, Heinonen kertoo. 

Kohtaaminen Åland Unitedia vastaan oli alkuvuoden viimeinen harjoitusottelu ja edessä seuraavaksi on kauden ensimmäinen sarjaottelu. 

– Olemme menneet oikeaan suuntaan koko preseasonin ajan. Nyt otamme hetken huilia ja vietämme pääsiäistä, Heinonen toteaa. 

– Osa joukkueesta on maajoukkueen palveluksessa ensi viikolla ja matkaa joko U23-joukkueen kanssa Portugaliin tai U19-joukkueen kanssa Bosnia-Hertsegovinaan taistelemaan EM-kisapaikasta, Heinonen kertoo. 

Seuraavaksi HJK pelaa Kansallisen Liigan kauden 2024 avausottelunsa 13.4. klo 16 PK-35:tä vastaan Bolt Arenalla. 

HJK-Åland United 2–2 (1–0) 
40. 1–0 Sara Sievistö 
55. 1–1 Aada Törrönen 
66. 2–1 Lilli Halttunen 
77. 2–2 Gabi Rennie 

Kokoonpano   
Siiri Forsström 
Noora Karvonen   
Emmaliina Tulkki   
Emilia Kupsanen   
Nelli Kalske 
Sara Sievistö   
Helmi Raijas 
Elli-Noora Kainulainen   
Lilli Halttunen 
Maaria Roth   

Vaihdossa  
Annika Laihanen  
Veera Hellman 
Reetta Suomela   
Jenna Topra 
Elisa Ikonen