Q&A Jonne Kunnas

Klubin päävalmentaja avaa joukkueen poikkeuksellisen kevään harjoittelua sekä valmistaumista kauden avaukseen.

Miten pelaajien omatoiminen harjoittelujakso sujui ja minkälaisia harjoitteita pelaajilla oli?

Harjoittelujakso sujui kokonaisuudessaan hyvin. Alkuun mukautuminen tilanteeseen vaati aikaa ja olikin tärkeintä, että kaikki pääsevät käsittelemään asiaa omalla tavallaan sekä kootusti yhdessä. Harjoittelun osalta voidaan jakaa sisällöt ja toimintatavat kahteen, fyysiseen harjoitteluun sekä pallon kanssa tehtyyn harjoitteluun. Fyysisen harjoittelun osalta pelaajat toteuttivat fyysisen valmentajan Janne Ukkosen jokaisella henkilökohtaisten painopisteiden perusteella laadittua ohjelmaa.

Pallollisen harjoittelun osalta keskustelimme jokaisen pelaajan kanssa painopisteistä omatoimiseen jaksoon ja sitten yhdessä loimme sopivia harjoitteita toteutettavaksi. Yritimme nopeasti päästä ajattelussa siihen, että nyt on harjoittelun osalta mahdollisuus kehittää jotain sellaista osa-aluetta, johon ei normaalissa arjessa välttämättä ole niin paljon aikaa. Lisäksi jokaisella pelaajalla oli ja on edelleen kaksi viikottaista palaveria, joissa pyrimme kehittämään oman pelaamisemme isompia kokonaisuuksia sekä käyttämään aikaa toisiimme tutustumiseen.

HJK on nyt harjoitellut muutaman viikon pienryhmissä, miten asteittainen paluu normaaliin joukkuetoimintaan on sujunut?

Kokonaisuudessaan hyvin. Alkuun ilmassa on ollut tietysti erilaisia tunteita innostuksesta pieneen jännitykseenkin, mutta hyvä fiilis kokonaisuudessaan. Hiljalleen jälleen totutaan harjoittelemaan ohjatusti, se vaatii hetken pohjalle, kun pitkään harjoiteltiin ja toimittiin vain itsenäisesti. Olemme pyrkineet tasaisesti lisäämään viikkotasolla pelaajille kuormitusta, jottei kuorman nousu ole liian nopea ja vältytään senkin avulla turhilta loukkaantumisilta ja pystymme tasaisesti kehittämään ominaisuuksia kohti kauden alkua.

Minkälanen pelajaatilanne joukkueessa on tällä hetkellä?

Muutoksia on vielä alkukevään mittaan tapahtunut. Tia Hälinen on toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta henkilökohtaisten syiden takia. Lisäksi Kaylee Dao palasi koronvirusepidemian alussa takaisin Yhdysvaltoihin. Olemme myös solmineet pelaajasopimuksen Kristina O’Donnellin kanssa. Määrällisesti ja laadullisesti olen joukkueeseen tyytyväinen, kun saamme vielä Kayleen ja Kristiinan Suomeen sekä liittymään mukaan joukkueeseen. Tuleva kausi tulee varmasti vaatimaan sen, että pystymme kierrättäämään otteluiden välillä kokoonpanoamme.

Mihin pelipaikalle Kristina O’Donnell tulee?

Kristina on erinomainen ja monikäyttöinen puolustuspään pelaaja, jollaista syksyllä etsimme. Seurasimme Kristinan otteluita ja vakuutuimme nopeasti hänen taidoistaan. Kaikki keskustelut Kristinan kanssa takaavat myös sen, että hänen persoonansa sopii joukkueeseen hyvin.

Kansallinen Liiga potkaistaan käyntiin 13. kesäkuuta. Minkälaisia ajatuksia kauden aloitus herättää?

Tunteet kauden aloituksen lähestyessä ovat ristiriitaiset – urheilun kannalta ajateltuna olemma kaikki varmasti innostuneita ottamaan kilpailulliset pelit vastaan, koska talven harjoittelujakso on ollut kokonaisuudessaa todella pitkä. Huoleni on se, että pitkän poikkeusajan jälkeen aloitetaan nopeasti normaalit pelit, kun harjoittelupohja on ollut viime kuukaudet erilainen. Varsinkin muutokset kuormassa, volyymissa, kontakteissa aiheuttavat haasteita, kun yritetään tasapainoilla arkea siten, että pystymme nousujohteisesti kehittämään ominaisuuksia ja olemaan valmiit pelaamaan. Nyt on kuitenkin ehdottomasti tärkeintä keskittyä ajattelussa sekä toiminnassa niihin asioihin, joihin voimme tällä hetkellä vaikuttaa ja tehdä ne mahdollisimman hyvin, jotta olemme valmiina, kun pelit alkavat.

Minkälainen ottelumäärä ja pelitahti Klubilla tulee olemaan?

Sarja pelataan kaksinkertaisena eli yhteensä 18 ottelua. Ottelutahti tulee olemaan tiivis varsinkin, jos pelejä joudutaan sairastumisten takia siirtämään. Champions Leaguen -ottelut, jotka tällä tiedolla ovat vielä elokuussa kalenterissa, tulevat osaltaan myös tiivistämään meidän ottelukalenteria. Tämä tarkoittaa, että kauden aikana tulee olemaan useampi sellainen jakso, kun lyhyeeseen aikaan pelataan useampia otteluita. Tässä korostuukin joukkueemme laajuus, jotta kauden mittaan pystymme ottelusta toiseen muokkaamaan tarpeiden mukaan kokoonpanoa.

Ovatko Klubin tavoitteet kauteen liittyen edelleen samat?

Ovat ja eivät. Pelaajien kanssa asetetut tulostavoitteet eivät muutu ja keinoja niihin pääsemiseksi työstetään. Näiden tavoitteiden rinnalle nousee tässä poikkeuksellisessa tilanteessa vielä korostetusti se, että pystymme toiminnallamme pitämään pelaajamme ja taustamme mahdollisimman terveinä sekä kunnossa.