TPS sarjaa johtavan Klubin vieraaksi

HJK:n ottelut Naisten Liigassa jatkuvat sunnuntaina kotikentällä, kun vieraaksi Telia 5G Areenalle saapuu TPS.

TPS on kerännyt kuudesta ottelusta 7 pistettä ja edellisellä kierroksella joukkue pelasi tasan FC Hongan kanssa. Turkulaiset ovat kärsineet niukat tappiot Åland Unitedia, ONS:a ja TiPS:a vastaan.

TPS:n ryhmä on kokenut monen muun Naisten liigajoukkueen tavoin suuria muutoksia ennen kauden alkua. Joukkueen uutena päävalmentajana työskentelee aiemmin ÅIFK:n valmennuspäällikkönä ollut Petteri Joensuu. Joensuulla on UEFA:n A-lisenssi ja hän on aiemmin urallaan valmentanut muun muassa FC Interin P20-joukkueen Suomen mestaruuteen.

Turkulaiset menettivät Milla-Maj Majasaaren, Alina Schreyn, Wilma Spetsin ja Tiia Savolaisen Espooseen. Sen sijaan maalivahti Siiri Välimaa siirtyi Norjan pääsarjasta takaisin Turkuun, jonka lisäksi Tiia Hirvonen (Pallokissat), Patricia Träsk (Umeå IK) ja tukku TPS:n B-junioreita ovat liittyneet joukkueeseen. Lisäksi Yhdysvalloissa pelaava Sini Laaksonen palasi kesäksi Turkuun. Toukokuun ajan lainalla TPS:ssa oleva Emilia Ukkonen ei pelaa Klubia vastaan. Ukkonen on iskenyt turkulaisille kolme maalia kahdessa pelissä.

HJK pelaa 13 päivän aikana neljä ottelua, joka on joukkueelle poikkeuksellisen tiivis tahti. Rasituksen ja palautumisen hallitseminen nousee tärkeään asemaan – peliä pitää pystyä kehittämään vaikka treenimäärät jäävät pienemmäksi. Kyseessä on kuitenkin lopulta positiivinen haaste ja joukkue haluaa jatkaa vierasreissujen jälkeen voittojen tiellä myös kotikentällä.