TPS vie pisteet Helsingistä

HJK:n hallinta ei auttanut, sillä TPS vei pisteet mukanaan 3–0-voitolla.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK aloitti pelin erinomaisesti ja vyörytti hyviä hyökkäyksiä TPS:n maalille. TPS-puolustus kuitenkin blokkasi vedot tai ne suuntautuivat yli tai ohi maalin. Kun HJK ei paikoistaan tehnyt, oli TPS:n vuoro iskeä. 26. minuutin kohdalla toppari Emma Santamäki laukoi puolesta kentästä upean roikotuksen yli maalivahti Annika Laihasen, ja näin TPS siirtyi 1–0-johtoon.

1–0-tilanteessa HJK loi edelleen vahvaa painetta turkulaisten maalille, ja ensimmäisen jakson lopussa Klubi sai vielä useamman kulmapotkun. TPS kuitenkin kesti ja tauolle mentiin 1–0-vierasjohdossa.

HJK aloitti myös toisen jakson vahvasti, mutta maalinteossa se ei onnistunut. TPS siirtyi tunnin kohdalla pelissä 2–0-johtoon, kun Viivi Ollonqvistin laukaus 18:sta metristä painui yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin pallo oli jälleen HJK:n maalissa kaukolaukauksen jälkeen, kun Netta Hanhimäki laukoi upean osuman.

3–0-tilanteessa HJK haki vimmatusti kavennusta, mutta tällä kertaa TPS-puolustus oli vahvempi, eikä HJK maalinteossa pelissä onnistunut. Näin pisteet menee Turkuun lukemin 3–0. Peliä oli seuraamassa upea yleisömäärä, 1114 katsojaa.

– Onnittelut TPS:lle voitosta ja kolmesta hienosta maalista. Näin pelin jälkeen totta kai harmittaa, mutta myös hieman kaksijakoiset fiilikset, sillä pelaajamme löivät itsensä likoon ja loimme riittävän määrän paikkoja, mutta tulosta ei saatu, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoo pelin jälkeen.

– Parannettavaa jäi meidän viimeistelyyn sekä tilanteenvaihtoihin. Harjoitellut asiat näkyivät kentällä, mutta emme saaneet nyt tulosta käärittyä mukaan tänään. Katseet käännetään nyt ensi viikon Honka-peliin ja Tapiolassa nähdään varmasti taas nälkäinen HJK, Heinonen päättää.

HJK jatkaa edelleen sarjakärjessä tasapistein KuPS:n kanssa. Molemmilla on pisteitä kasassa 21. Kolmantena on Åland United kolmen pisteen päässä.

HJK–TPS 0–3 (0–1)
26. 0–1 Emma Santamäki
60. 0–2 Viivi Ollonqvist
63. 0–3 Netta Hanhimäki

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Maaria Roth (65.Peppi Kontturi)
Linda Nyman (78.Daniela Tolonen)
Tuuli Enkkilä
Lotta Kalske (54.Helmi Raijas)
Laura Hillberg (78.Lilli Halttunen)
Ria Karjalainen (65.Jenna Topra)
Lotta Lindström
Milja Kiviranta