10
Boujellab

Nassim Boujellab
Midfielder

  • Birthdate: 20/06/1999
  • Age: 25 years
  • Height: 181 cm
  • Nationality: Marokko, Saksa

Lue tästä Boujellabin laaja haastattelu keväältä 2022.

Marokkolais-saksalainen Nassim Boujellab liittyi HJK:n miehistöön kauden mittaisella lainasopimuksella 1. maaliskuuta 2022. Pelipaikaltaan marokkolainen on keskikenttäpelaaja, mutta käytännössä kaikki hyökkäyspään roolit ovat hänelle tuttuja.

Boujellab syntyi Saksassa, Hagenin kaupungissa, mutta hänen vanhempansa ovat marokkolaisia. Jalkapallon hän aloitti viisivuotiaana ASSV Letmathen joukkueessa, josta tie vei FC Iserlohnin kautta maineikkaaseen FC Schalke 04:ään.

Vuonna 2014 gelsenkircheniläisseuraan liittynyt Boujellab debytoi Schalken B-juniorijoukkueessa kaudella 2014–15, ja vuotta myöhemmin hän kuului jo joukkueensa avainpelaajiin. Kapteeninnauhaa kantanut Boujellab teki kauden aikana 11 maalia 24 ottelussa ja nousi vakuuttavan kautensa ansiosta Schalken edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen jo 16-vuotiaana.

Nuori Boujellab ei kuitenkaan noussut vielä tuolloin pysyvästi edustusmiehistöön, vaan seuraavat kaudet keskikenttätaituri vietti seuran A-juniorijoukkueessa, joka pelasi oman ikäluokkansa Bundesliigaa. Vahva joukkue saavutti Boujellabin ensimmäisellä A-juniorikaudella 2016–17 välieräpaikan, ja vuotta myöhemmin joukkue selviytyi finaaliin saakka – Hertha BSC veti pidemmän korren ratkaisevassa loppuottelussa. Muun muassa Weston McKennien kanssa keskikenttää hallinnut Boujellab teki kahden A-juniorikautensa aikana yhdeksän maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Boujellab nousi mukaan aikuisten peleihin kaudella 2018–19 pelaten sekä Schalken edustus- että reservijoukkueessa. Marokkolainen teki tuhojaan Oberligassa, jossa Schalken reservijoukkue pelasi: kauden 20 ottelua tuottivat peräti 14 maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä. Vahva kausi Saksan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla avasi Boujellabille oven pääsarjaan, ja keskikenttäpelaaja pääsi kentälle loppukaudesta seitsemässä ottelussa. Kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Boujellab antoi ensimmäisen maalisyöttönsä Bundesliigassa, kun Guido Burgstaller viimeisteli marokkolaisen syötöstä Schalken tasoituksen Bayer Leverkusenin maalivahdin Lukas Hradeckyn selän taakse.

Boujellabin otteet eivät jääneet noteeraamatta Marokossa, ja keskikenttäpelaaja kutsuttiinkin syksyllä 2018 Marokon alle 23-vuotiaiden maajoukkueen otteluihin Algeriaa vastaan.

Kaudella 2019–20 Boujellab nousi rotaatiopelaajaksi Schalken edustusjoukkueessa ja olikin joukkueen kokoonpanossa 23 ottelussa. Peliaikaa hän sai 11 kamppailussa: kolmesti Boujellab oli avauksessa, ja kahdeksan kertaa minuutteja tuli vaihtopenkin kautta. Boujellab pelasi kauden aikana myös reservijoukkueessa, joka oli noussut edellisen kauden päätteeksi sarjaporrasta ylemmäs, Regionalligaan. Saksan neljännellä sarjatasolla Boujellab viimeisteli kolme maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä kahdeksassa ottelussa.

Boujellabin seuraava kausi alkoi lupaavasti, kun marokkolainen sai huomattavasti enemmän minuutteja edelliskauteen verrattuna. Boujellab iski Bundesliigauransa ensimmäisen – ja toistaiseksi ainoan – maalinsa FC Augsburgin verkkoon kauden 11. kierroksella. Kauden jälkimmäinen puolikas meni kuitenkin pipariksi, kun Boujellab kärsi ensin hammastulehduksesta ja sitten polvivammasta.

Lokakuussa 2020 Boujellab debytoi Marokon A-maajoukkueessa, kun hän oli mukana harjoitusotteluissa Senegalia sekä Kongon demokraattista tasavaltaa vastaan. Kuukautta myöhemmin hän teki ensiesiintymisensä myös kilpailullisessa maaottelussa, kun keskikenttäpelaaja tuli vaihdosta kentälle Afrikan mestaruuskisojen karsintaottelussa.

Kaudeksi 2021–22 Boujellab lainattiin FC Ingolstadtiin Saksan toiselle sarjatasolle. Hän sai minuutteja vaihtopelaajan roolissa syyskaudella mutta kärsi myöhemmin lihasvammasta. Boujellab oli pitkään kokoonpanon ulkopuolella, ja hänen lainasopimuksensa purettiin tammikuussa 2022 monen muun Ingolstadt-pelaajan tavoin.