Aki Riihilahdesta HJK Oy:n toimitusjohtaja

Aiemmin stadionyhtiö HSM Oy:n toimitusjohtajan toiminut Aki Riihilahti toimii jatkossa myös HJK Oy:n toimitusjohtajana. Kari Haapiaisen rooli koko seurassa kasvaa kaupallisen myynnin johdossa HJK Oy:n varatoimitusjohtajana, Tuomo Saarnio jatkaa urheilutoimenjohtajana ja Sari Mikkonen-Mannila markkinointijohtajana.

Järjestelyn tavoitteena on tukea nykyistä paremmin HJK:n strategian toteutumista. Eri liiketoimintojen ja urheilutoiminnan johtamisen keskittämisellä haetaan tehokkuutta ja koordinaatiota.

“Riihilahti tuo erityisesti lisää osaamista urheilutoimeen pitkän kokemuksensa kautta. Myynnin yhdistämisellä saamme Haapiaisen osaamisen kokonaisuuden käyttöön ja asiakkaille tarjolle koko konsernin palvelut kerralla” sanoo HJK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

HJK on Suomen menestynein jalkapalloseura 26. mestaruudella, ja se on historia ainoa suomalainen seura Mestarien liigassa.

HJK:n 100%:n tytäryhtiö HSM Oy hallinnoi Sonera Stadiumia ja on rakennuttanut 3 uutta tekonurmea ja yhden juniorihallin.

HJK perheen toimintaan läheisesti kuuluvasta nuorisoputkesta on noussut useita pelaajia maajoukkuetasolle asti ja tällä hetkellä nuorisotoiminnassa on lähes 2500 junioria.

“Rakennamme aina ensisijaisesti seuraa, emme yksittäistä joukkuetta. Urheilutoiminnan kehittyminen on mahdollista vain pitkäaikaisten liiketoimintaedellytysten ollessa kunnossa jatkossakin. HJK seurana on inspiroinut minua 6-vuotiaasta lähtien, olen innoissani mahdollisuuksista mitä voimme seurana saavuttaa”, Aki Riihilahti toteaa.

Aki Riihilahti aloitti jalkapallon HJK Kannelmäessä 1982 ja pelasi HJK:ssa koko junioriputken. Menestyksekkään Mestarien liiga -kauden jälkeen 1998 Riihilahti pelasi 13 vuotta kansainvälisiä sarjoja Englannissa, Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa. Riihilahti on työskennellyt 2009 kotimaahan paluunsa jälkeen HSM Oy:n palveluksessa, ja HJK Oy:ssa eri tehtävissä. Riihilahti on koulutukseltaan MBA.