Alashkert-ottelu päättää HJK:n futisvuoden Bolt Arenalla

HJK:n vuoden viimeinen kotiottelu tuo Helsinkiin vieraita Armeniasta. Daniel O’Shaughnessyn jäähyväiskamppailu kotiyleisön edessä alkaa Bolt Arenalla torstaina kello 19:45.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

HJK vs Alashkert FC
To 25.11.2021 klo 19:45
UEFA Europa Conference League – Bolt Arena

Torstain peliä edeltää HJK:n osalta pitkä ottelutauko. Viimeksi Klubi on esiintynyt Bolt Areenalla 27.10., jolloin se palasi Veikkausliigan kärkeen 1-0 voitolla HIFK:sta. Neljä päivää myöhemmin Klubi kruunattiin mestariksi Kuopiossa. Edellisen ottelunsa HJK pelasi kolme viikkoa sitten Israelissa, jossa Maccabi rökitti taululle 3-0 loppulukemat.

HJK:lla on ollut kolmen viikon pelitauko viimeksi helmi-maaliskuussa, jolloin se palasi otteluarkeen kyykyttämällä Suomen Cupissa KTP:n 6-1. 

Anthony Olusanya, Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Anthony Olusanya ja Santeri Hostikka

Jatkopaikkahaaveet UEFA European Conference Leaguen jatkopeleihin ovat sekä Klubilta että Alashkert FC:ltä jo kariutuneet, mutta pelikentällä panoksena on vielä arvokas lohkon kolmossija. Edellisessä kohtaamisessa syyskuun lopussa Jerevanissa HJK päätti neljä ottelua kestäneen tehottomuuskärvistelynsä iskemällä maukkaan 4-2 voiton. 

Alashkertilla on ollut Armenian liigassa vaikeaa. Viime kauden mestari on kymmenen joukkueen sarjassa vasta seitsemäntenä, mutta nousu kohti kärkeä näyttäisi nyt alkaneen. Se on kahdessa viime liigaottelussaan tuplannut pistesaaliinsa. 

Marraskuun alussa LASKille kärsityn 0-2 tappion jälkeen Alashkert on kohdannut kotimaassaan kahdesti Urartun, joka on liigassa pykälää korkeammalla. Liigaottelun Alashkert voitti 2-1, mutta Armenian cupissa sen urakka päättyi viime sunnuntaina 0-2 vierastappioon.

Torstaina yleisöllä on tämän vuoden viimeinen tilaisuus nähdä Klubi toisitoimissa katsomosta käsin. Joulukuussa UEFA European Conference Leaguen lohkovaiheen päätöskierroksen vierasotteluun Itävallassa ei yleisöllä ole asiaa maan kiristettyjen koronarajoitusten takia. 

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Daniel O’Shaughnessy

Samalla kannattajilla on mahdollisuus heittää jäähyväiset HJK:ssa viimeisiä otteluitaan pelaavalle kipparille Daniel O’Shaughnessylle. 27-vuotias Riihimäellä syntynyt puolustuksen lukko jatkaa vuoden vaihteen jälkeen uraansa Saksan 2. Bundesliigaan Karlsruher SC:n joukkueessa.

HJK:ssa Huuhkajien toistaiseksi viimeisimmän maalin tekijä on pelannut kaikkiaan 117 virallista ottelua, joissa on ehtinyt maalintekoon yhdeksän kertaa. O’Shaughnessy edusti Suomea viime kesän EM-kisoissa, joissa pelasi täydet minuutit kaikissa kolmessa ottelussa. HJK:hon O’Shaughnessy saapui neljä vuotta sitten Englannista Cheltenhamista. Hän on pelannut urallaan myös Ranskassa sekä Tanskassa.

Gasellit
Gasellit

Heti ottelutapahtuman jälkeen ohjat Bolt Arenalla ottaa suosittu rap-yhtye Gasellit, joka saapuu villitsemään yleisöä vuoden viimeisen kotimatsin kunniaksi. Gasellien keikka sisältyy ottelulippuun, eikä siihen myydä erikseen pääsylippuja.

Eikä tässä vielä kaikki! Bolt Areenalta juhlatunnelma siirtyy Bar Ihkuun (K-18) virallisten jatkojen viettoon ja HJK:n 31. Suomen mestaruuden juhlintaan kello 22:30 alkaen. Joten laita koronapassi ajoissa kuntoon ja liity seuraan!

HJK:n ja Alashkertin otteluun liput löytyvät osoitteesta liput.hjk.fi. Suorat lähetykset kaikista UEFA Europa Conference Leaguen otteluista on nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sportin kanavilta.