Haka-HJK tänään: “Ei europelikrapulaa”

Päävalmentaja Antti Muurinen vakuuttaa, ettei joukkueelle ole jäänyt europeleistä krapulaa, vaikka viimeisestä Schalke-ottelusta on aikaa vain kolme päivää.
– Olen luottavainen, että jätkät ovat onnistuneet jo pyyhkimään europelit mielestään ja keskittämään ajatuksensa Haka-peliin, Muurinen sanoo.
– Jokainen meistä kuitenkin tajuaa sen, miten tärkeää menestyminen kotimaassa on. Tietyllä tavalla se on myös yksi hyvän joukkueen mittari, miten nopeasti keskittymisen pystyy palauttamaan.
Klassikko tulee olemaan Muurisen mukaan aivan toisenlainen kuin edellinen, jossa HJK murskasi Hakan peräti 5-0. Valkeakoskella on saatu tuoreeltaan selkeä kurssin muutos. Täydet pisteet joukkue on napannut KuPS:lta, Interiltä ja RoPS:lta.
– Haka on voittanut kolme edellistä peliään, joten näyttää siltä, että he ovat parantaneet huomattavasti menoaan. Varsinkin Inter-voitto kotona on ollut heille varmasti merkittävä itseluottamuksen kannalta. Pelistä tulee aivan varmasti todella tiukka taistelupeli. Pääkopan pitää olla jokaisella jätkällä kunnossa, Muurinen sanoo.
Kautta on vielä rutkasti jäljellä, 12 peliä liigassa ja lisäksi Suomen Cupin finaali, joten pisteitäkin on vielä paljon jaossa. Vaikka HJK johtaa sarjaa 11 pisteellä ja saa maanantain ottelussa mahdollisuuden lisätä johtoaan jo 14 pisteeseen, ei mikään ole vielä selvää. Haka puolestaan voisi voitolla kivuta jo viidenneksi.
HJK:lta jää matkasta pois uudelleen sairastunut Sebastian Mannström sekä viikonloppuna kuumeen kouriin joutunut toppari Mathias Lindström. Pois on myös siirtoneuvottelujen takia laitalinkki Dawda Bah. Muilta osin matkaan lähdetään parhaalla kokoonpanolla.
Hakasta lainalla oleva toppari Timi Lahti saa edustaa HJK:ta, mutta HJK:sta Hakaan loppukauden lainalle siirtynyt hyökkääjä Kastriot Kastrati ei saa illan ottelussa pelata.

Haka-HJK
Ma 29.8. klo 18.30
Valkeakoski