Helatorstaina Kai Pahlmanin Respect-ottelu

Vaikeista vierasreissuistaan Turkuun ja Pietarsaareen selvinnyt HJK pääsee jälleen pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Klubi kohtaa helatorstaina kauden toisessa kotiottelussaan IFK Mariehamnin, joka on selättänyt harjoituskauden vaikeutensa ja löytänyt vahvan kevätvireen. Sarjan piikkipaikalla keikkuva HJK kaatoi IFK Mariehmanin kahdesti Liigacupissa, mutta nyt vastaan asettuu hyvin erilainen ryhmä. Sebastian Sorsa odottaa pelistä vaikeaa, mutta mielenkiintoista.

  • Voi olla yksi kovimmista vastustajista Veikkausliigassa tällä hetkellä. Heovat pelanneet hyvin ja heillä on hyvä joukkue. Tietenkin se että olemme kotikentällä tarkoittaa että meidän täytyy lähteä hakemaan voittoa, mutta tiedostamme että vastustaja on aika vahva. Varmaan aika kova matsi tulossa huomenna, paljasti HJK-kasvatti Sorsa.

IFK Mariehamn on voittanut edeltävät kaksi vierasotteluaan sarjassa. Se on iskenyt neljässä pelaamassaan kamppailussa yhteensä seitsemän maalia, enemmän kuin yksikään muu joukkue HJK:ta lukuunottamatta. Väkevän alkukauden seurauksena peräti kolme joukkueen pelaajaa valittiin Veikkausliigan ensimmäiseen kuukauden joukkueeseen. Ryhmään mahtuivat taitava brasilialainen Diego Assis, pitkän Saksan vaelluksen jälkeen paluun Veikkausliigaan tehnyt Pekka Lagerblom ja turkkilaisesta Bursasporista lainalla oleva maajoukkuemies Petteri Forsell. Suuri hyökkäyspelote tuskin kuitenkaan HJK:ta huimaa, niin vahvasti ainakin Sorsa on aloittanut kautensa puolustuksen oikealla laidalla.

  • Ei tämä kausi ole kovin erilaiselta tuntunut, joukkue on tietenkin vähän muuttunut. Ehkä tuntuu vähän taas tutummalta pelaaminen puolustuksessa, en varmaan osaisi enää edes pelata hyökkäävämmässä roolissa.

Ottelu on Veikkausliigan teeman mukaisesti kauden ensimmäinen Respect-ottelu. Peli on omistettu HJK:n entisen pelaajan ja päävalmentajan Kai Pahlmanin muistolle. Otteluohjelman kansi on omistettu Kaitsulle ja Klubi lämmittelee otteluun kymppipaidoissa. Banaanipotkun isää muistetaan ottelussa hedelmäisillä toimenpiteillä. Ottelun avauspotkun suorittaa Pahlmanin pojanpoika.

  • Yksi suurimmista HJK-legendoista, kaikki vaan paikalle Kai Pahlmanin muistopeliin, toivoi Sorsa.

Ottelun avauspotku on poikkeuksellisesti jo kello 14.00. Osta lippusi ennakkoon ja saavu paikalle ajoissa!