HJK-Athletic Club Bilbao -lipunmyynti alkamassa! – “Kovin vastustaja, joka Soneralla on nähty”

Lipunmyynti superotteluun käynnistyy tänään tiistaina HJK:n kausikorttilaisten etuosto-oikeudella. Ohjeet lippujen ostamiseen tulevat kausikorttien omistajille sähköpostilla päivän aikana.

”Kovin vastustaja, joka Soneralla on nähty”

HJK saa tänä vuonna vielä yhden mahdollisuuden taistella tiensä UEFA:n Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kaksiosaisessa play-off -vaiheessa. Otteluparien arvonta heitti HJK:n vastustajaksi Eurooppa-liigan viime vuoden finaalijoukkueen Athletic Bilbaon, viralliselta nimeltään Athletic Clubin.

Kyseessä on legendaarinen baskijoukkue, joka on viime vuosina noussut yhdeksi Euroopan kovimmista persoonallisen argentiinalaisvalmentajansa Marcelo Bielsan luotsaamana. Bielsa on monen nykyvalmentajan oppi-isä, muun muassa Barcelonan ex-valmentaja Pep Guardiolan.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen tietää siis, mitä on tulossa.

 • Äärimmäisen liikkuva, nopea ja taitava joukkue, hän tiivistää.

 • Joukkue, joka pelaa todella aktiivisesti joka puolella kenttää. Voi sanoa, että Athletic on kovin vastustaja, joka Sonera Stadiumilla on nähty.

Baskijoukkue ällistytti viime kaudella etenemällä Eurooppa-liigan finaaliin ja kaatamalla esimerkiksi HJK:n pudottaneen Schalke 04:n sekä Manchester Unitedin tieltään. Finaalissa joukkue hävisi espanjalaisjoukkue Atletico Madridille.

Menestys horjuttanut baskisuuruutta

Viime kaudella Athletic jäi vasta 10. sijalle Espanjan La Ligassa ja kärsi tappion FC Barcelonalle maan Cup-finaalissa. Tappiosta huolimatta joukkue pääsi mukaan Eurooppa-liigaan, sillä Barcelona pääsi liigasijoituksensa perusteella Mestareiden liigaan.

Huhut kertovat, että myös joukkueen sisällä kuohuu. Joukkueen supertähti Fernando Llorente on lähtökuopissa seurasta, ja hänen perässään todennäköisesti muitakin tähtiä. Ja mikäli joukkueen tähdet vaihtavat maisemaa, saattaa valmentaja Bielsa toimia samoin. Jo keskikesällä Bielsa ja seuran johto ajautuivat erimielisyyksiin pelaajahankinnoista.

Hankalaa kesää ei helpottanut Eurooppa-liigan viime kierroksen nihkeällä esityksellä tullut jatkopaikka. Baskit voittivat ensimmäisen osaottelun kroatialaista Slaven Koprivnica vastaan 3-1 kotonaan, mutta hävisivät toisen ottelun Kroatiassa 2-1 ja etenivät vain vierasmaalinsa avulla jatkoon HJK:ta vastaan.

Athletic Club on huippujoukkue, mutta horjuva sellainen. Saako HJK kannattajiensa avulla baskijättiläisen nurin?

Athletic Club (myös Athletic Bilbao)
Perustettu: 1898
Saavutukset: 8 Espanjan liigamestaruutta, 24 Espanjan Cup-mestaruutta, 1 Supercup-mestaruus, UEFA Cup/Eurooppa-liiga finalisti 1977 ja 2012

– Baskimaan ylpeys, jonka kaikki pelaajat ovat lähtökohtaisesti baskeja tai nykyisin myös suoraa baskisukua
– Pelannut La Ligaa aina sen perustamisesta lähtien eli vuodesta 1929
– Punavalkoinen raitapaita on lainattu englantilaisjoukkue Sunderlandilta. Alkuperäinen 1900-luvun alun pelipaita oli sinivalkoinen.
– La Ligan maraton-taulukon sijalla 4.
– Kotistadion San Mamés, jonka kapasiteetti 39 750

 

Eurooppa-liiga, Play-off

 1. osaottelu
  Athletic Club-HJK
  To 23.8. klo 22.00 (Suomen aikaa)
  San Mamés, Bilbao

  2. osaottelu
  HJK-Athletic Club
  To 30.8. klo TBA
  Sonera Stadium, Helsinki